Forza Horizon Rally Expansion Pack -arvostelu

Kirjoittanut: Livegamers

20.12.2012

Forza Motorsport -autopelit ovat monille Xboxin pelaajille unelmien täyttymys. Peleissä on paljon autoja, realistinen ajotuntuma, kattava ja yksityiskohtainen autojen muokkausmahdollisuus sekä paljon ratoja ympäri maailmaa. Forza Horizonin myötä sarjaan lisättiin myös avoin pelimaailma, jossa pelaaja saa poiketa ajoradoilta sorateille ilman minkäänlaisia kieltoja. Tuntuukin siltä, että uusien aluevaltaustensa myötä Forza-pelisarja antaa aina vain vähemmän ja vähemmän hengitystilaa muille autopelisarjoille. Silti kaiken tämän mahtavuuden seasta ei yhtä asiaa ole löytynyt – nimittäin rallia. Nyt tämän aukon on tullut täyttämään ralliaiheinen lisäsisältöpaketti.

1982 Lancia 037 Stradale

Tää on taivaallista rallia

Rally Expansion Pack vie pelaajat kilpailemaan Horizon-rallin mestaruudesta Coloradon ei-niin-julkisille teille. Paketti koostuu seitsemästä rallista, jotka kaikki sisältävät neljä erikoiskoetta. Jokainen ralli ajetaan eri puolilla Forza Horizonin pelimaailmaa. Uudet radat ovat hyviä ja sopivat lähes täydellisesti ralliautoille. Valitettavasti suuri osa erikoiskokeissa ajettavista radoista on kuitenkin suoraan alkuperäisestä pelistä revittyjä teitä, joiden pinta on vaihdettu asfaltista soraan ja hiekkaan. Uusia autoja paketti sisältää vain vaivaiset viisi, mutta pelin alkuperäisiin autoihin on silti mahdollista asentaa rallipäivitys. Esimerksi WRC-autoja ja muita ralliklassikoita olisi pitänyt olla enemmän. Uutena ominaisuutena kuskin kaveriksi on lisätty kartturi, joka kertoo suuntaohjeita ja juhlii voittoasi masentavalla äänellä. Rallimestaruuden saavuttaa vajaassa viidessä tunnissa riippuen pelitahdista ja -taidoista.

Alla lista lisärin autoista:

– 1992 Ford Escort RS Cosworth
– 1982 Lancia 037 Stradale
– 2004 Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR
– 2005 Subaru Impreza WRX STi
– 1992 Toyota Celica GT-Four RC ST185


1992 Toyota Celica GT-Four RC ST185

”Leave me alone, I know what to do”

Rally Expansion Pack on ennen kaikkea todella laadukas tekele ja paketin yleisfiilis on kohdillaan, mutta 1600 Microsoft Pointsin eli noin 20 euron hinta on vielä turhan korkea sisällön määrään nähden. Uusia autoja ja ratoja lisäri olisi kaivannut enemmän. Paketti kuitenkin todistaa, että Forza-autopelit ovat lajinsa aatelia ja että ne kykenevät tekemään ihan mitä tahansa, rata-autoilusta aina mutaiseen ralliin.