Fast & Furious: Showdown

Kirjoittanut: Livegamers

08.07.2013

Ryöstöjä, kaappauksia, sekasortoa, nopeita autoja, kauniita naisia.. Nyt mennään Hurjapäät-leffojen teemalla. Tai ainakin pitäisi. Pitkä elokuvasarja on hurauttanut tiensä jo monen elokuva-diggarin hyllyyn, ja uusimman Fast & Furious -leffan siivellä räjähtää kauppoihin nyt myös elokuvien tarinaan perustuva peli. Onko peli täyttä Vin Dieseliä vaiko taas yksi leffan kylkiäisenä mateleva sivutuote?

Fast and..

Koko elokuvasarjan tarinan laajuuteen sijoittuva peli tarjoaa teeman mukaisia tehtäviä 30 kappaletta. Lisäksi pelattavaa löytyy erilaisten pienempien haasteiden muodossa – yhteensä 24 kappaletta. Kaikki pelin tehtävät ja haasteet voi suorittaa joko yksin tai samalta konsolilta kaverin kanssa. Kaveri voi hypätä kesken tehtävän mukaan tai samaten poistua kesken tehtävän jos näin mielii. Mikäli toimeksiannot ovat jommallekummalle liian raskaita, voi pelissä kätevästi vaihtaa henkilöitä päikseen. Netin kautta ei co-op -tehtäviä pääse suorittamaan.

Pelaaja istutetaan erinäisiin tehtäviin, joissa joko ajetaan kisaa tai räiskitään vihollisia apukuskin ikkunasta. Yksittäiset tehtävät eivät ole kovin pitkiä; muutamasta minuutista maksimissaan kymmeneen minuuttiin. Tehtävät on jaoteltu eri osioihin niiden sijainnin perusteella. Jokainen osio sisältää muutaman tehtävän. Jokaiseen tehtävään on lisäksi myös pienempiä haastetehtäviä, joiden suorittamisesta palkitaan tähdillä ja kokemuspisteillä.

Pelaajan etenemistä kuvataan tasoilla, joista maksimi on 50. Tasoja noustaan kokemuspisteiden avulla. Tehtävien suorittamisesta saa aina tietyn määrän pisteitä, ja lisäpisteitä voi kerätä tekemällä sivutehtäviä sekä ajamalla taidokkaasti tai aiheuttaen mahdollisimman paljon tuhoa. Tasojen saavuttamisella avataan pelin sisäisiä taideteoksia, uusia autoja, auton värejä, vanteiden värejä, kuvioita sekä niin kutsuttuja modeja.

Jokaiseen tehtävään voi valita kolme modia. Erilaiset modit avittavat pelaajaa, esimerkiksi nostamalla ajoneuvon maksiminopeutta tai lisäämällä loputtomasti ammuksia aseeseen. Modeja löytyy runsaasti erilaisia, ja niitä avautuu pelatessa koko ajan lisää. Pelaaja voi myös halutessaan kustomoida tehtävässä käytettävää autoa. Menopeliä voi muokata lähinnä värityksillä ja maaleilla. Korin, vanteiden ja maalausten väriä voi muokata. Sen erikoisempaa tuning-muokkausta ei peli suo.

..Furious..

Autopeliksi Fast & Furious ei oikein sulavasti taitu. Pelin ajomallinnus on melko tökerö, ja vaatii totuttelua, jotta kulkuneuvon saa edes jotenkin kulkemaan kuten pitääkin. Auto kulkee joko kuin raiteilla tai lähtee päättömästi sivuluisuun. Balanssin löytäminen näiden kahden ääripään välillä on joskus työn takana. Onneksi osa autoista on helpompia käsitellä. Kiväärin varressa ei valitettavasti ole yhtään sen helpompaa. Tähtäys on välillä niin heittelevä, ettei Mummo Ankkakaan voisi näin huonosti ampua. Osa modeista onneksi hieman lievittää ampumisen tuskaa, mutta silti välillä hermot meinaavat palaa loppuun.

Grafiikkapuoli ei kyllä ole yhtään sen paremmin toteutettu kuin ohjausmekaniikkakaan. Päinvastoin – ensisilmäyksellä peli tuntuu olevan kuin suoraan edellisen sukupolven pelikonsoleilta. Satunnaisesti peli näyttää jopa ihan kivalta, mutta nykypeliksi se on silti graafisesti surkea esitys. Audiopuoli sen sijaan on paljon paremalla tasolla. Musiikit sopivat tilanteisiin ja antavat lisäpontta pelaamiseen.

..of Showdown?

Fast & Furious: Showdown on melko surkea peli. Se ei anna edes sarjan fanille kovin monia hehkutettavia hetkiä. Vain murto-osan tehtävistä tunnisti itse leffa-sarjasta, ja nekin kestivät sitten vain sen muutaman ohikiitävän minuutin ajan. Kaverin kanssa ihan hauskaa räimettä hetken aikaa, mutta huonon pelimekaniikan ansiosta peli-into laantuu melko nopeasti. Sitä paitsi, ei se ole Fast & Furious, jos siinä ei ole Dom Torrettoa!