Brain Challenge

Kirjoittanut: Livegamers

30.03.2008

Aivojumppapelit ovat nykyään muodissa. Käsikonsoleille pukataan kerta toisensa jälkeen yhä koukuttavampia aivonystyröidenrasituspelejä. Brain Challenge tuo aivojumpan ensimmäistä kertaa Live Arcadeen ja uuden sukupolven konsoleille. Pelin on tehnyt kännykkäpeleistä tuttu Gameloft, joka on julkaissut samaisen pelin myös Nintendo DS:lle ja kännyköille. Mutta onko Brain Challengessa tarpeeksi puhtia nousta Live Arcaden peliparhaimmistoon?
Valmennaks sä mun aivoi?

Peliä voisi kutsua miltei päivittäiseksi aivokuntovalmentajaksi. Pelissä pystyy pelaamaan joko päivittäistä testiä, jossa on valikoima testejä eri osa-alueilta, tai vaihtoehtoisesti harjoitella suosikkitestejään erillisessä harjoitteluosiossa. Testit ovat yksinkertaisia mutta hauskoja. Pari pelin testeistä on epäonnistunut täydellisesti huonon toteuksen ansiosta. Aivojaan voi treenata muun muassa matemaattisilla, visuaalisilla ja muistia vaativilla tehtävillä. Omiksi suosikeiksi nousivat lähinnä muistia vaativat pelit. Kun päivittäisen testin on vetänyt läpi, peli näyttää monipuoliset tilastot siitä, miten aivojumppa on edennyt päivästä toiseen. Mukana pelissä on myös stressitesti, joka muodostuu samoista minipeleistä visuaalisten ärsykkeiden kera. Stressitesti oli hieman sekava enkä viihtynyt sen parissa kauan.

Peli tuntui aluksi lapsellisen helpolta mutta pelattuani peliä eteenpäin jouduin syömään sanani. Peli kertoo, kuinka monta prosenttia käytät aivokapasiteetistasi sen mukaan, kuinka pitkällä olet pelissä. Jos aivokapasiteettisi on 100-prosenttia, olet päässyt pelin läpi. Itse jämähdin kuitenkin 35 prosenttiin ja tuo 100 prosenttia tuntuu lähes mahdottomalta saavutukselta. Pelin graafinen asu on yksinkertainen, mutta tarvitseeko tälläisen pelin ollakaan mikään hillitön grafiikkapakkaus, on hyvä kysymys.

Aivojumppaa Livessä

Pelistä löytyy myös Livessä pelattava moninpeli. Pelin alussa jokainen pelaaja saa omat kortit, joista vuorotellen jokainen lätkäisee yhden pöytään ja suorittaa kortista ilmestyvän pulman. Jos et pysty ratkaisemaan pulmaa, saat lisää kortteja. Se keneltä kortit loppuvat ensimmäisenä, on pelin voittaja. Moninpelissä on ideaa, mutta se on toteutettu hieman epäreilulla tavalla. Mukana on nimittäin myös bonuskortteja, joista voi ilmestyä esimerkiksi sellaisia etuja, että pelaajalta häviää kolme korttia suoraan pois. Niinpä kyse on moninpelissä lähinnä tuurista eikä taidosta.

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan Brain Challenge on mukava ajantappoväline, mutta ei muuta. Peli on tehty vähän huolimattomasti ja se näkyy selvästi. 800 Microsoft-pistettä on mielestäni liikaa tästä pelistä, mutta jos tosissaan aivojumppa kiinnostaa, niin Brain Challengelle kannattaa antaa mahdollisuus.