Etusivu Keskustelu Keskustelualue telia hybrid

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  JATATE 3 vuotta, 7 kuukautta sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #20496

  JATATE
  Osallistuja

  Onko kenelläkään kokemusta miten telian paljon mainostama hybrid liittymä toimii pelaamiseen sekä boksilla tai pleikalla ?
  Kovasti ovat nyt mainostaneet liittymää ja itsellekin soittelivat tänään asian tiimoilta.
  Hieman houkuttelis siirtyä mobiiliksi netin käytön suhteen koska tällä hetkellä tää 16 meganen ei nyt ihan vastaa käyttötarkoitusta.
  Olis hyvä tietää edes vähän etukäteen miten toimii vai toimiiko lainkaan ja onko niin hyvä mitä mainostavat.

 • #20499

  TheSuperTonza
  Osallistuja

  Ei kannata. edes 100megane mobiili ei toimi riittävän tasasesti. Kokeiltu Elisa, DNA ja Telia. hirveetä nykimistä.

 • #20500

  Gimble
  Ylläpitäjä

  Hyvin nopeasti kaverilla näin ja koitin kyseistä setuppia ja jäi oikein positiivinen fiilis. Teknologiahan toimii sillä tavoin, että UDP paketit (joita tyypillisesti mm. videopeleit käyttää) saa prioriteetin ja ne reititetään lankaa pitkin VDSL2 tai ADSL2+ yhteyden kautta. Samaan aikaan ”vähemmän kiireellinen” data kuten mm. joku Netflix katselu data kulkee eri reittiä 4G kautta ja se miten hyvin tai huonosti kulkee riippuu tietenkin siitä kuinka lähellä tai kaukana lähin 4G-tukiasema on ja että kuinka kuormitettuna on, muitakin muuttujia on kuten mitä taajuusalueita kyseinen tolppa tukee jne. Lisää muuttujia kumpaa IPv protokollaa käyttää 4 vai 6.

  Tuo käsitys että ”kaikki 4G yhteydet on paskaaPISTE” on nykyään täysin väärä oletus eihän se nyt niin ole, on paljon muuttujia jossain tapauksessa toimii hyvin ja toisessa vähemmän hyvin. Tästä on ihan henkilökohtaistakin kokemusta ja omassa osoitteessa kaksikin operaattoria paukuttaa todella mukavasti pingit on verrattain vähän korkeammat kuin johdolla ja latausnopeudet helposti yli 50 M, jos oikein huono hetki saattaa olla ”vain” 30 luokkaa, upload on yleensä 20 M luokkaa.

  Mutta tosiaan jos palaan tuohon mielenkintoiseen Hybrid yhteyteen niin ainakin teoriassa tuo pakettien priorisointi voisi tarkoittaa sitä että pelaaminen ja vaikka samanaikainen Netflix katselu onnistuisi ilman ongelmia ja pienellä pingillä kun taas mm. perus 4G liittymällä ongelmia aika varmasti tulisi. Tätä en kuitenkaan ehtinyt käytännössä kokeilemaan vaikka semisti se kiinnostikin.

  Liittymälle oli annettu max 100 M speksi jota en uskonut_kunnes kokeilin speedtestillä. Ping Helsinkiin täältä maaseudulta 11 ms Helsinkiin ja Download 102 M, upload 5 M. Olin vähän niinku jopa äimänä siinä. Se minulle jäi epäselväksi kumpaa lankateknologiaa vehje käytti? Nopeus viittaa VDSL2, mutta saattoi olla ihan perus ADSL sekä viimeisen päälle hyvä 4G kuuluvuuskin kyseessä. Pelasin yhden testipelin PUBG Xboxilla josta jäi oikein hyvä fiilis, hienosti rokkaa olisin ollut valmis kokeilemaan mutta ikävä kyllä sitä ei omaan kotiosoitteeseen toimiteta.

  Sitähän tosiaan saa parisen viikkoa testailla ja jos ei nappaa voi palauttaa romut ja purkaa sopimuksen. Sanoisin että jos sulla on hyvä Telian 4G kuuluvuus go for it! Kerro sitten kuinka kävi?

  PS. Jos sinulla on kehno Telian 4G kuuluvuus siinäkin tapauksessa voi toki harkita jos on vähän harrastuneisuutta ja on valmis jumppaamaan suuntaavan 4G antennin osoittamaan lähimpään tukiasemaan. Muistaakseni laitteessa oli liitännät ulkoiselle antennille.

 • #20501

  JATATE
  Osallistuja

  Juu siis kysehän on siitä että nykyisen sopimuksen loppuessa (olikohan joskus helmikuussa) ei uutta sopimusta enää pelkällä adsl liittymällä anneta joten ainoa vaihtoehto olisi jättää se sillä sopimuksella mitä alun perin on mutta kun hinta pompsahtaakin yli 40 € joka kyllä sylettää ja huolella joten mietin et kun kerran tän hybridin saa alle 40 €/kk niin ainakin sitä kannattaa kokeilla.
  Sitä sitten minkälainen kuuluvuus telialla on täällä en osaa sanoa muuta ku sen et ainaki tabletin netti antaa nopeustestissä jopa 30 M parhaimmillaa ja vieläpä melko keskellä taloa johon modeemikin loppujen lopuksi tulee.
  No sen näkee sitten kun laitteet tulee koska pakkohan tässä oli jo ennakoida hieman ja laittaa tilaukseen niin saa nettiliittymänki hinnan pysymään ainakin hieman maltillisemmalla tasolla.

  Ja toki Gimble laitan tänne kokemuksia kunhan laitteen saan käsiini ja netin toimimaan.

 • #20502

  Gimble
  Ylläpitäjä

  No ihan no brainer sitten ottaa se Hybrid jos haluat jatkaa Telian asiakkaana. Tietenkin ennen päätöstä voit toki testata miten vaikka Elisan 4G siinä kuuluisi, se on 25 €/KK ja ainakin itsellä rokkaa tosi hyvin kun tolppa naapurissa. Muistaakseni sekin on voi purkaa kokeilun jälkeen jos ei nappaa. Joku hyvä modeemi toki sitten hyvä olla kokeilussa kuten vaikka ZTE 286 MF.

  Elisalla ainoa 4G jossa IPv6 tuettu josta ei ainakaan haittaa ole. Kaikki pelit toimii sen ansiosta aina ilman säätöä (ei NAT ongelmia) DNA 4G kanssa ongelmia mm. Rainbow Six: Siege ei toimi lainkaan koska portti 80 kiinni. Telialla toimii, mutta jotkut pelit edellyttää että ottaa siihen ”Open Gate” palvelun pari €/KK lisää hintaa siitä.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 7 kuukautta sitten  Gimble.
 • #20504

  JATATE
  Osallistuja

  Jotenki pelkästään 4 G varaan ei oikein näillä leveysasteilla uskalla luottaa vaikkakin vois kokeilla vaikka puhelimella miten pelit onnistuu kun siitä jakaa netin boksille.
  Lähintä elisan mastoa ku ei osaa yhtään sanoa niin ei kyllä tekis mieli alkaa vain testaileen ku sit lähetellään ne boksit yms takaisin.
  Mitään ylimääräistä kun ei oikein itselle viittis ostella…vaikkakin olis kyl varmasti parempi mitä toimittajalta tulee.
  Nythän kuitenki on se et jos ei toimi niin sit ei toimi ja jättää vaikka sen sim kortin pois laitteesta niin käyttää pelkästään adls verkkoa 🙂
  Vai meniskö se noin helposti ?

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 7 kuukautta sitten  JATATE.
 • #20535

  JATATE
  Osallistuja

  No niin nyt on laitteet saatu ja täs illan aikana sain kaikki liitettyä (vaimon läppäri yms pikkujuttu vielä mut nehän on toissijaisia 😉 )
  Ainakin boksilla ku testas niin nat oli open ja anto nopeudeksi jopa 60 joten voi sanoa et aikasempaan adsl verrattuna on todella pirteä netti…entinen ku kahlasi siinä 15 joten voi sanoa et ei enää tuplat vaan jopa melkein tuplien tuplat tuli nettiin nopeutta.
  Pinggi tosin on siinä 70 paikkeilla enkä muista et miten se edellisellä netillä oli (laitteet on kyl vielä tallessa mut ei heti jaksa kokeilla).
  Kokeilin jopa uusinta black opsia pelata ja siinä huomasi et pinggi oli enkä jotain 10-15 enemmän mitä ennen mut eipä se pelaamista haitannu (tai en ainakaan huomannu koska samalla tavalla kuolin alta aikayksikön kuten ennenki) 😀

  Tälle illalle ei tämän enempää jaksa eikä kerkeäkään testailemaan mut varovaisen positiivinen on tällä hetkellä mieli tämän uuden netin kans…se sitten kuinka se toimii kunnon lumimyrräkän aikana yms vastaavaa niin sen näkee sitten mutta tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä.

  Palaan vielä jakamaan kokemuksia kunhan pääsen itsekin sinuiksi tän uuden netin kans.

  Ja täytyy muistaa etten asu todellakaan alueella missä voisi kuvitella että olisi jo kunnon 4 G verkko ihan jokapaikassa mutta tämän hetkisten testien (joskin lyhyiden) perusteella kaikki toimii jopa paremmin kuin vanhalla netillä…nähtäväksi jää kuinka kauan ja miten säät siihen vaikuttaa.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.