Kirjoitetut vastaukset

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: telia hybrid #20502

  Gimble
  Ylläpitäjä

  No ihan no brainer sitten ottaa se Hybrid jos haluat jatkaa Telian asiakkaana. Tietenkin ennen päätöstä voit toki testata miten vaikka Elisan 4G siinä kuuluisi, se on 25 €/KK ja ainakin itsellä rokkaa tosi hyvin kun tolppa naapurissa. Muistaakseni sekin on voi purkaa kokeilun jälkeen jos ei nappaa. Joku hyvä modeemi toki sitten hyvä olla kokeilussa kuten vaikka ZTE 286 MF.

  Elisalla ainoa 4G jossa IPv6 tuettu josta ei ainakaan haittaa ole. Kaikki pelit toimii sen ansiosta aina ilman säätöä (ei NAT ongelmia) DNA 4G kanssa ongelmia mm. Rainbow Six: Siege ei toimi lainkaan koska portti 80 kiinni. Telialla toimii, mutta jotkut pelit edellyttää että ottaa siihen ”Open Gate” palvelun pari €/KK lisää hintaa siitä.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 11 kuukautta sitten  Gimble.
 • vastauksena käyttäjälle: telia hybrid #20500

  Gimble
  Ylläpitäjä

  Hyvin nopeasti kaverilla näin ja koitin kyseistä setuppia ja jäi oikein positiivinen fiilis. Teknologiahan toimii sillä tavoin, että UDP paketit (joita tyypillisesti mm. videopeleit käyttää) saa prioriteetin ja ne reititetään lankaa pitkin VDSL2 tai ADSL2+ yhteyden kautta. Samaan aikaan ”vähemmän kiireellinen” data kuten mm. joku Netflix katselu data kulkee eri reittiä 4G kautta ja se miten hyvin tai huonosti kulkee riippuu tietenkin siitä kuinka lähellä tai kaukana lähin 4G-tukiasema on ja että kuinka kuormitettuna on, muitakin muuttujia on kuten mitä taajuusalueita kyseinen tolppa tukee jne. Lisää muuttujia kumpaa IPv protokollaa käyttää 4 vai 6.

  Tuo käsitys että ”kaikki 4G yhteydet on paskaaPISTE” on nykyään täysin väärä oletus eihän se nyt niin ole, on paljon muuttujia jossain tapauksessa toimii hyvin ja toisessa vähemmän hyvin. Tästä on ihan henkilökohtaistakin kokemusta ja omassa osoitteessa kaksikin operaattoria paukuttaa todella mukavasti pingit on verrattain vähän korkeammat kuin johdolla ja latausnopeudet helposti yli 50 M, jos oikein huono hetki saattaa olla ”vain” 30 luokkaa, upload on yleensä 20 M luokkaa.

  Mutta tosiaan jos palaan tuohon mielenkintoiseen Hybrid yhteyteen niin ainakin teoriassa tuo pakettien priorisointi voisi tarkoittaa sitä että pelaaminen ja vaikka samanaikainen Netflix katselu onnistuisi ilman ongelmia ja pienellä pingillä kun taas mm. perus 4G liittymällä ongelmia aika varmasti tulisi. Tätä en kuitenkaan ehtinyt käytännössä kokeilemaan vaikka semisti se kiinnostikin.

  Liittymälle oli annettu max 100 M speksi jota en uskonut_kunnes kokeilin speedtestillä. Ping Helsinkiin täältä maaseudulta 11 ms Helsinkiin ja Download 102 M, upload 5 M. Olin vähän niinku jopa äimänä siinä. Se minulle jäi epäselväksi kumpaa lankateknologiaa vehje käytti? Nopeus viittaa VDSL2, mutta saattoi olla ihan perus ADSL sekä viimeisen päälle hyvä 4G kuuluvuuskin kyseessä. Pelasin yhden testipelin PUBG Xboxilla josta jäi oikein hyvä fiilis, hienosti rokkaa olisin ollut valmis kokeilemaan mutta ikävä kyllä sitä ei omaan kotiosoitteeseen toimiteta.

  Sitähän tosiaan saa parisen viikkoa testailla ja jos ei nappaa voi palauttaa romut ja purkaa sopimuksen. Sanoisin että jos sulla on hyvä Telian 4G kuuluvuus go for it! Kerro sitten kuinka kävi?

  PS. Jos sinulla on kehno Telian 4G kuuluvuus siinäkin tapauksessa voi toki harkita jos on vähän harrastuneisuutta ja on valmis jumppaamaan suuntaavan 4G antennin osoittamaan lähimpään tukiasemaan. Muistaakseni laitteessa oli liitännät ulkoiselle antennille.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)