Faktat
Julkaisija:Bandai Namco
Kehittäjä:Level-5
Lajityyppi:RPG
PSN: Kyllä
Free-to-play: Ei
Vaadittava levytila: ei määritetty
Lisätietoa:https:
Tuetut alustat:
PlayStation 4

Hyvää
  • Uudistunut
  • Kaunis kokonaisuus
  • Paljon tekemistä

Huonoa
  • Hahmojen taustatarinat
  • 2D animaatiopätkien puuttuminen

90

Käyttäjät ovat arvioineet pelin 0 kertaa.

Lisää samalta arvostelijalta
 Ni no Kuni II: Revenant Kingdom90/100
 (12.04.2018)
 Sword Art Online: Fatal Bullet60/100
 (20.03.2018)
 Dissidia Final Fantasy NT65/100
 (20.02.2018)
 .hack//G.U. Last Recode80/100
 (04.01.2018)

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom arvostelu

Arvostelija mustapanda, julkaistu 12.04.2018
Level-5:n vuonna 2009 kehittämä Ni No Kuni saavutti suurta suosiota omalaatuisella ulkonäöllään ja tarinallaan. Studio Ghiblin elokuvien satumainen grafiikka perinteisessä roolipelissä loi pelaajille ainutlaatuisen kokemuksen. Odotukset jatko-osalle olivat korkealla ja Ni No Kuni 2 onnistuukin yllättämään pelaajat positiivisesti.

Fantastinen seikkailu

Peli ei ole suoraa jatkoa edeltäjälleen, vaan kyseessä on täysin uusi tarina. On kulunut satoja vuosia ensimmäisen pelin tapahtumista. Ihmiset, kissat ja hiiret elävät sovussa herttaisessa Ding Dong Dellin kaupungissa. Kuninkaan menehdyttyä, nuori valtaan astuja Evan joutuu pakenemaan henkensä edestä hiirien ottaessa vallan. Omasta kotikaupungistaan karkotettu Evan aloittaa oman valtakuntansa rakentamisen tarkoituksena myös solmia liitto muiden kuningaskuntien kanssa.Pelin juoni on yksinkertainen ja toimiva. Tarina ei ole liian monimutkainen ja sen takia siinä pysyy helposti mukana. Vaikka toiveikkaan ja sympaattisen päähenkilön naiivius kaiken pahan keskellä onkin absurdia, tuo se myös lohtua. Pelaaja haluaa auttaa päähenkilöä näyttämään muille, että hän pystyy luomaan oman valtakuntansa.

Juonta värittää runsas hahmokaarti, joista jokainen hahmo on uniikki. Henkilöillä ja miljöillä on omat taustansa. Valitettavasti kaikkien hahmojen taustatarinoihin ei päästä kunnolla käsiksi. Elämystä Ni No Kunin maailmassa korostaa tapahtumiin ja alueisiin sopiva musiikki. Koko peli tuntuu sadulta, jota edetään pelaamalla lukemisen sijaan.

Puuhaa ja tehtävää

Peli on paljolti kuten edeltäjänsä, mutta se sisältää myös paljon uutta. Esimerkiksi taisteleminen on muuttunut radikaalisti. Ni No Kuni 2 keskittyy aktiiviseen roolipelaamiseen vuoropohjaisen sijaan, kuten suurin osa nykyajan roolipeleistä. Tällä kertaa päähenkilöt eivät ohjaa pyydystämiään söpöjä hirviöitä vaan taistelevat itse. Sankarien iskut koostuvat nopeista ja vahvoista lähitaisteluiskuista, kaukoiskuista että loitsuista. Taisteluihin osallistuu kolme pelattavaa hahmoa sekä uudet tuttavuudet Higgledyt. Higgledyt ovat pieniä ja suloisia taikaolentoja, jotka auttavat taisteluissa asein ja loitsuin.

Toinen huomattava uudistus on oman valtakunnan rakentaminen, mikä on välttämätöntä tarinan etenemiselle. Rakentaminen on simppeliä ja mukavaa, vaikkei itse pystykään vaikuttamaan kaupungin ulkonäköön. Eri toimipisteiden ja rakennusten pystyttäminen auttaa pelaajaa monin tavoin. Valtakuntaan voi hankkia muun muassa taikaiskutyöpajan, haarniska- ja asepajan sekä kaivoksen. Kaivoksesta voi löytää harvinaisia esineitä, joita voi käyttää esimerkiksi muiden esineiden parantamiseen.
Jotta valtakunta kasvaisi, on Evanin saatava sinne asukkaita. Uusia asukkaita saa suorittamalla sivutehtäviä, joita pelistä löytyy runsaasti. Sivutehtävät koostuvat yleensä tietyn esineen valmistamisesta tai löytämisestä sekä hirviöiden hakkaamisesta. Tehtävät vaativat Ni No Kunin laajan ja rikkaan avoimen maailman tutkimista. Päätarinan lisäksi lisämateriaalia on siis paljon.

Peli sisältää myös täysin uuden Skirmishin, joka on ylhäältäpäin kuvattu kahden sotilaan joukkojen yhteenotto. Evan ohjaa neljää komppaniaa kukistaakseen vihollisen ja hänen armeijansa. Omia joukkoja voi muokata, komppanioilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä erilaiset spesiaali-iskut.

Kaunis fantasiamaailma

Ni No Kuni 2 on erittäin hurmaavan näköinen. Pelin suurimpia viehättävyyksiä on sen visuaalisuus. Koko maailma erilaisine alueineen ja valtakuntineen saa aikaan nostalgisen fiiliksen. Peli sisältää paljon perinteisiä roolipelien elementtejä, joita harvemmin enää näkee uusissa peleissä. Kuningas Evan vierailee useissa kaupungeissa, jotka kompensoivat toisiaan niiden erilaisuuksilla.

Kylät, kaupungit ja metsät muistuttavat Studio Ghiblin elokuvien tapahtumapaikkoja. Studio Ghiblin vaikutteita voi nähdä myös hahmoissa ja vihollisissa. Hahmot ja heidän iskunsa ovat kekseliäitä, värikkäitä ja näyttäviä. Viittaukset tunnetun animaatiostudion grafiikkaan eivät ole kuitenkaan yhtä huomattavia kuin edellisessä pelissä.Harmi, ettei pelissä ole 2D animaatiopätkiä. Nämä on kuitenkin korvattu kauniilla maalauksilla ja kertojan äänellä, mikä vahvistaa satukirjamaista tunnelmaa.

Kiteytettynä

Vaikkei Ni No Kuni 2 välttämättä yllä edeltäjänsä tasolle, on se silti vahva omana fantasiaroolipelinään. Pelissä viitataan hieman ensimmäisen pelin tapahtumiin, mikä antaa sarjan faneille tunnearvoa peliä kohtaan.

Ni No Kuni 2 vetää pelaajan omaan ihmeelliseen fantasiamaailmaansa miellyttävällä ja runsaalla pelattavuudellaan, upealla ulkonäöllään ja mainiolla tarinallaan.


  --mustapanda


Kommentit

Ei kommentteja
Lukijoiden suosikit
RPG-lajityypistä

98/100 - Jade Empire
              Keskiarvo 1 arvion perusteella
96/100 - The Elder Scrolls IV: Oblivion
              Keskiarvo 4 arvion perusteella
95/100 - Fallout: New Vegas
              Keskiarvo 1 arvion perusteella
92/100 - Star Wars: Knights of the Old Republic
              Keskiarvo 26 arvion perusteella
90/100 - Fable
              Keskiarvo 11 arvion perusteella
90/100 - The Elder Scrolls III: Morrowind - Game Of The Year Edition
              Keskiarvo 9 arvion perusteella
90/100 - Lord of the Rings: The Third Age
              Keskiarvo 1 arvion perusteella
90/100 - Two Worlds
              Keskiarvo 1 arvion perusteella
90/100 - Final Fantasy XIII
              Keskiarvo 2 arvion perusteella
89/100 - Fallout 3
              Keskiarvo 6 arvion perusteella