31 jämäkkää faktaa GTA V:stä

Kirjoittanut: Livegamers

21.01.2013

The Official Xbox Magazine listasi pitkän listan Grand Theft Auto V -peliin liittyviä tietoja.
1. Michael masiksessa
Michael on entinen pankkirosvo, joka elää näinä päivinä ylellisesti, kiitos todistajansuojeluohjelman kylkiäisenä saatavien suurien rahasummien. Nopeista autoista ja luksuskämpästä huolimatta Michael on tylsistynyt. Vaimokin vihaa ja lapset ovat päätymässä sivuraiteille. Olisiko paluu entiseen ratkaisu?

2. Lääniä lennettäväksi
GTA V:n kartta on yhtä laaja kuin GTA: San Andreasin, GTA IV:n ja Red Dead Redemptionin alueet yhteensä. Pelaajilla on siis tilaa lennellä ympäriinsä ja pelleillä lentokoneiden kanssa.

3. Radio rokkaa edelleen
Radioasemia ja TV-kanavia on jälleen useita.

4. Kolme korstoa kontrolloitavana
Pelaaja ohjaa kolmea eri hahmoa, jotka ovat rikolliset puuhat (lähes) lopettanut Michael, psykoottinen sotaveteraani Trevor ja huijaririkollinen Franklin. Pelaaja voi vaihdella hahmojen välillä pikavalikon avulla. Kamera siirtyy valikossa Google Earth -tyyliseen näkymään ja siirtyy valitun hahmon luo. Muut hahmot elävät omaa elämäänsä pelaajan ohjatessa yhtä hahmoa.

5. Tuttua ja turvallistakin

GTA V sijoittuu hahmojen ja tapahtumien osalta GTA IV:n maailmaan, mukana ovat tutut brändit kuten Cluckin´ Bell, Burger Shot ja Ammu-Nation.

6. Pyöriä poljettavaksi
Ajoneuvolista on erittäin kattava. Vai miltä kuulostaa autot, rekat, vesiskootterit, mönkijät, hävittäjät, lentokoneet, helikopterit, motocross-pyörät, BMX-pyörät, maastopyörät, kilpapyörät… No, ainakin erilaisia pyöriä riittää.

7. Keskisormea kävelijöille
Ärsyttääkö joku jalankulkija? Vilauta keskaria ja katso reaktio. Hieno leidi varakkaalla alueella reagoi taatusti toisin kuin karski pyöräilijä.

8. Orkesteria oktaaviin
Aikaisemmissa GTA-peleissä turvauduttiin pelkästään lisensioituihin sulosäveliin, nyt luvassa on myös orkesterillista draamaa.

9. Kytät kärventymään
Kaada bensaa maahan. Houkuttele poliisit ansaan. Sytytä Zippo.

10. Pummi p****lla
Trevor tulee tutuksi heti alkuun. Tämä näet tavataan ensi kertaa vääntämässä torttua hyvinkin äänekkäästi.

11. Taistelut tarkempia
Lähi- ja asetaistelut ovat kehittyneet edellisistä osista. Olemme kuulleet tämän ennenkin, mutta Rockstar vannoo taistelusysteemin parantuneen sitten GTA IV:n Niko Bellicin taistojen.

12. Luikut luikkuina
GTA V:ssä hahmot eivät liho eivätkä laihdu, vaikka mättäisi burgeria naamaan kuin viimeistä päivää. Hahmojen heikkoudet ja vahvuudet pysyvät myös pelin aikana sellaisenaan kuin ne peliin on alunperin luotu.

13. Rallipelin tuntua rautoihin
Rockstar lupaa, että autojen ohjattavuus on muuttunut laivamaisesta rallipelien ajotuntumaan.

14. Julkkikset jorpakkoon
GTA: San Andreaksen tapaisia julkimoja, kuten Samuel L. Jackson ja Shaun Ryder, ei tässä pelissä nähdä.

15. Pinnan alta paljastuu
Koko merenpohja on pelaajan tutkittavissa, ja sukelleltavaahan isosta kartasta löytyy.

16. Harrastuksia hahmoille
Jokaisella hahmolla on omat harrastuksensa, joita voivat olla golf, base-hyppääminen, jooga, triathlon ja vesihiihto. Mielenkiintoinen mix.

17. Ryöstöjä rakentamaan
Peli sisältää kuusi ryöstötehtävää.

18. Hullun hommia
Trevorin tehtävät ovat kaoottisia, hulluja ja pyroteknisiä. Eipä ihme, sillä Trevor on huumeriippuvainen, murhaaja ja aika lailla hullu itsekin. Hänen taustansa armeijan lentäjänä on tehtävissä hyödyllinen.

19. Kolmen kimppa?
Rockstar ei ole vielä vahvistanut kolmen pelaajan co-opia, mutta voisiko olla mahdollista pelata yhteistyötilassa siten, että yksi ohjaa Trevoria, toinen Michaelia ja kolmas Franklinia?

20. Sekaisin olevat sivuhahmot
Jokaista kolmea pelihahmoa ympäröi lauma sekaisin olevia sivuhahmoja: Franklinin kaveri Lamac on umpihullu, Trevorin paras kaveri Ron on vainoharhainen teoreetikko sekä Michaelin vaimo nalkuttaa ja poika käyttää huumeita.

21. Satunnaisia seikkailuja
Kuten Red Dead Redemptionissa, GTA V:n pelimaailma elää ja eteen tulee satunnaisia tapahtumia kuten esimerkiksi tutkittavia ruumiita, ryöstelijöitä ja liftaajia.

22. Suppeampi shoppailulista
Vaatteita pystyy ostamaan, kuten edellisissäkin osissa, mutta tällä kertaa talot jäävät ostoslistan ulkopuolelle. No, toisaalta jokaisella kolmella hahmolla lienee jokin nurkka, jossa yöpyä.

23. Hollywoodmaisia kohtauksia
GTA V sisältää samankaltaisia kohtauksia kuin Hollywoodin toimintaleffat. Yhtenä esimerkkinä voisi mainita kohtauksen, jossa ajetaan takaa lähettiä, jonka kuljettamaa lastia tyhjennetään eteesi hidastamaan kulkuasi.

24. Vangin vapautus
Michael, Trevor ja Franklin käyvät vapauttamassa vangin FIBin käskystä. Teko vaatii muun muassa lentelyä helikopterilla, köysillä laskeutumista ja pilvenpiirtäjän ikkunasta sisään tunkeutumista. Voit ohjata ketä tahansa hahmoista: Michael tunkeutuu rakennukseen, Trevor ohjaa kopteria ja Franklin ammuskelee tarkkuuskiväärillä.

25. Rotikka remmissä
Ystävällinen Rottweiler liittyy hetkeksi seuraasi ja tulee jopa autoon mukaan roikottamaan kieltään auton ikkunasta.

26. Pakulla korkeuksiin
Erään tehtävän aikana ajetaan pakettiauto Los Santosin yllä lentelevän lentokoneen rahtitilaan. Voit joko poistua pakusta ja avata laskuvarjon tai nauttia matkasta pakettiauton sisällä.

27. Rakkaus rahaan
GTA V:n teemana on USA:n rakkaus rahaan – ja erot raharikkaiden ja rahattomien välillä.

28. Sadevesiviemäreiden kautta nopeammin
Joskus sadevesiviemäreitä pitkin pääsee nopeammin perille.

29. Ei aina toimi kuin junan vessa
Junat saattavat kolaroida kohtalokkaastikin, ja joskus junat saattavat jopa päätyä keskelle moottoritietä.

30. Nopeat autot anastettavaksi
Franklin toimii pelin alussa armenialaisten käskyläisenä ja perii velkoja ihmisiltä, joilla ei ollut varaa ostaa armenialaisten myymiä nopeita autoja.

31. Eläimiä uhaksi asti
Patikoidessa saattaa saada varoituksia muun muassa kojooteista, muitakin eläimiä löytyy.

Kuinkahan monta levyä tämä peli vaatii Xbox 360:ltä?