Alan Wake -kehittäjä perusti uuden yrityksen

Kirjoittanut: Livegamers

26.05.2015

Alan Wake -kehittäjätiimiin kuulunut Remedyn Oskari ”Ozz” Häkkinen on poistunut yrityksen palkkalistoilta ja perustanut uuden mobiilipeli- ja sovellusyrityksen, Futureflyn.
Häkkisen Remedyltä lähtöön ei liity sen suurempaa dramatiikkaa, vaan kyseessä on yksinkertaisesti toisten projektien mukanaan tuoma suurempi ajankäytön tarve. Futurefly tulee tarjoamaan pelisovelluksia, jotka tarjoavat hyviä puolia suosituista pikaviestimistä kuten WhatsApp ja Kik Messenger, mutta syvillä pelillisillä elementeillä.

”Alkuvuodesta 2014 mieleeni tuli konsepti, jota en voinut olla miettimättä, joten kasasin eräänlaisen autotallibändin kehittäjistä, joiden kanssa työskentelimme vapaa-aikanamme”, Häkkinen juttelee Venture Beat -julkaisulle. ”Asiat aikoivat sujua ja palaset loksahdella paikoilleen. Siitä asiat ovat kehittyneet paljon. Saimme rahoituksen ja pääsimme aloittamaan tämän jännittävän seikkailun start-upien maailmaan.”

Häkkinen lisää vielä, että heidän kehittämänsä tuotteiden esittely käy paremmin näyttämällä kuin kertomalla.

”Onneksi kehitys on jo hyvinkin pitkällä, joten esittelyä ei tarvitse odottaa enää pitkään.”

Yhdeksän hengen kokoiseen Futurefly-yhtiöön on tullut osaamista muun muassa Remedyltä, Microsoftilta, Electronic Artsilta sekä Sulakkeelta. Meriittilistalta löytyy pelejä kuten Death Rally, Shadow Cities ja ensi vuonna Xbox Onelle julkaistava Quantum Break. Futurefly on saanut tukea muun muassa Innovaatiorahoituskeskus Tekesiltä.

Korjaus: Futurefly on yhdeksän hengen kokoinen, ei kahdeksan kuten ensin väitimme.