Assassin´s Creed: Chroniclesin ensimmäinen osa on julkaistu

Kirjoittanut: Livegamers

22.04.2015

Ubisoft on julkaissut uuden Assassin’s Creed –pelinsä trilogian aloituksena. Livegamers kertoi uudesta tekeillä olevasta trilogiasta noin kuukausi sitten. Juuri julkaistu peli kantaa yksinkertaista nimeä Assassin’s Creed Chronicles: China ja kuten nimestä voi päätellä, peli sijoittuu Kiinaan, tarkemmin ottaen vuoteen 1526, Ming-dynastian kaatumisen alkuaikaan.
Pelissä käytetään erikoista uudehkoa ”2.5D” –kuvakulmaa. Kameraa ei saa siis liikuteltua aivan vapaasti hahmon ja maailman ympäri, mutta kuvakulmaa ei ole silti lukittu sivulle. Kuvakulma ei ole aivan uusi tekele AC–sarjassa, vaan sitä on käytetty myös yhdessä aikaisemmassa Assassin’s Creedissä nimeltään Discovery, joka julkaistiin iOS:lle ja Nintendo DSi:lle. Peli on tehty myös uudella kokeellisella grafiikkatyylillä, joka kantaa kaikkien kolmen Chronicles-pelin läpi. Grafiikkatyyli tulee muuttumaan jokaisessa pelissä vastaten käsiteltävää ajanjaksoa.

Assassin’s Creed Chronicles: Chinassa pelataan naisella nimeltä Shao Jun, Kiinan assassiiniveljeskunnan viimeisellä jäsenellä. Temppeliherrat ovat kaataneet veljeskunnan ja Shao joutuu pakenemaan maasta valmistautuakseen kostoon. Hän matkustaa Assassin’s Creed II:sta tutun Mestariassassiini-tittelin omaavan Ezio Auditore da Firenzen luo. Ezio opastaa Shaota terävöittämään aistejaan ja opettaa tälle elintärkeitä salamurhaustekniikoita, jotta Shao pystyisi selviytymään tehtävästään mahdollisimman hyvin. Opiskelun jälkeen kostoretki alkaa, ja päästään pelaajien reviirille, salamurhaamaan. Tiettävästi Eziolla itsellään ei ole pelissä mitään suurempaa roolia, mutta hänen kaapunsa voi ostaa käytettäväksi uPlay Storesta 20 uPlayn omalla krediitillä.

Pelin on kehittänyt brittiläinen Climax Studios yhteistyössä Ubisoft Montrealin kanssa, julkaisijana toimii tuttuun tapaan Ubisoft ja se on saatavilla Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle.