Assassin´s Creed -elokuva aloitti verkkaisesti

Kirjoittanut: Livegamers

28.12.2016

Ubisoftin Assassin´s Creed -pelisarjaan pohjautuva samanniminen elokuva tuli vajaa viikko sitten teattereihin Yhdysvalloissa ja aloitus on ollut suhteellisen verkkainen. Ensimmäisen kuuden päivän pituisen näytösrupeaman aikana elokuva tuotti noin 25 miljoonaa dollaria, kun odotuksissa oli noin 35 miljoonan dollarin potti. Vertailun vuoksi elokuvan budjetti oli noin 125 miljoonaa dollaria.
Jouluntienoon elokuvatarjonnan listalla Assassin´s Creed kuitenkin kipusi aina viidennelle sijalle. Elokuvayhtiö Foxin Yhdysvaltain levityksestä vastaavan pomon Chris Aronsonin mukaan ei ole vielä syytä huoleen, koska elokuvan odotetaan pärjäävän hyvin maailmalla.

Assassin’s Creed -elokuva perustuu suosittuun toimintapeliin, joka on saanut vahvasti vaikutteita oikeista historian tapahtumista, henkilöistä ja sijainneista. Mullistavan teknologian avulla Callum Lynchin (Michael Fassbender) muistiin on tallentunut hänen esi-isänsä, Aguilarin (Michael Fassbander) tapahtumat 1400-luvun Espanjassa. Callum elää kahdessa eri aikakaudessa ja hänelle paljastuu hänen kuuluneen mystiseen salaseuraan, assassiineihin eli salamurhaajiin. Keräämiensä uskomattomien tietojensa ja taitojensa avulla hän uhmaa nykyhetkessä vaikuttavia temppeliherroja.

Elokuvan pääosissa loistavat Oscar-ehdokas Michael Fassbender, Oscar-voittaja Marion Cotillard, Oscar-voittaja Jeremy Irons sekä mm. Brendan Gleeson ja Michael Kenneth Williams. Ohjauksesta vastaa viime vuonna Macbeth-elokuvan ohjannut Justin Kurzel. Assassin’s Creed -elokuvan ensi-ilta oli Suomessa tänään keskiviikkona 28.12.