Assembly 2007 starttaa torstaina

Kirjoittanut: Livegamers

30.07.2007

16. kerran järjestettävä ASSEMBLY-tapahtuma starttaa torstaina.
ASSEMBLY-tapahtuma käynnistyy torstaina 2.8. ja päättyy sunnuntaina 5.8. Paikkana on tuttuun tapaan Hartwall Areena. Lähes loppuunmyytyyn tapahtumaan on tulossa jälleen kerran yli 5000 tietokoneharrastajaa 20 eri maasta. Pitkän viikonlopun aikana otetaan mittaa musiikin, grafiikan, demojen ja tietokonepelien herruudesta.

ASSEMBLY Summer -tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa tunnetuimpana ja yhtenä maailman suurimmista nuorten tietokone- ja mediataiteen harrastajien kilpailutapahtumista eli demopartyista. Tapahtuma kokoaa nuoret alan harrastajat ympäri maailman Helsinkiin ottamaan mittaa toisistaan ja tapaamaan muita tietokoneiden luovista mahdollisuuksista innostuneita.

Tapahtumaan tullaan myös pitämään hauskaa: pelaamaan, katsomaan silmiä hiveleviä demoja ja Suomen kovimpia pelikilpailuita, nauttimaan live-musiikkiesityksistä sekä tutustumaan viimeisimpiin vempaimiin. Festarisykettä luvataan riittävän ympäri vuorokauden torstaista sunnuntaihin. Kilpailuissa jaetaan jälleen kerran palkintoja lähes 40 000 euron edestä.

ASSEMBLY:ssä on tänä vuonna mahdollisuus tutustua pelaamiseen tehokkaiden kannettavien tietokoneiden kanssa. ”Notebook Gaming” on tullut yleisön tietoisuuteen voimakkaasti viimeisen vuoden aikana ja kannettavissa koneissa on tullut tarjolle samanlaisia tehoja kuin mitä on totuttu näkemään kotien pöytäkoneissa.

Tapahtuman pelikilpailuissa mitellään muun muassa World Cyber Games -turnauksen (WCG) Suomen finaalipaikoista. Neljän pelilajin voittajat lennätetään edustamaan Suomea Yhdysvaltojen Seattleen kansainväliseen loppukilpailuun, jossa kilpaillaan satojen tuhansien eurojen palkintopotista.

Tapahtumaan rakennetaan tilapäinen supertietokone: Grid-laskennan avulla tietokoneita linkitetään yhteen klustereiksi ja tätä kautta voidaan tuhansien tietokoneiden yhteinen laskentateho valjastaa kaikkein raskaimpien laskentatehtävien ratkaisemiseen. Grid-laskennan demonstraatio kytkee kaikki ASSEMBLY:n 3000 tietokonetta yhteen laskemaan mahdollisimman pitkän pätkän tietokoneanimaatioelokuvaa.

Mediataide tulee myös kotikatsomoihin. Microsoft on julkaissut XNA-teknologian, joka mahdollistaa sovellusten ajamisen tietokoneiden lisäksi Xbox 360 -konsoleissa. ASSEMBLY ja Microsoft ovat kutsuneet 10 maailman kovimpiin kuuluvaa demoryhmää kilpailemaan uuden teknologian hyödyntämisessä. Luvassa on ensimmäiset XNA-toteutukset kilpailutöistä, jolloin teoksia voi ihailla useasta kodista löytyvän pelikonsolin avulla.

Pitkään viikonloppuun mahtuu lisäksi paljon muutakin koettavaa. Ruotsalainen Kinc yrittää rikkoa hallussaan olevan tietokoneiden ylikellotuksen maailmanennätystä. Lisäksi ohjelmassa on robottisotaa, seminaareja harrastajille ja pelialan ammattilaisille sekä kolme kovaa konserttia, esiintyjinä Axes Denied, Re-Pulse ja DCX.

AssemblyTV näyttää kuvaa festivaalin etenemisestä. AssemblyTV:n ohjelmisto sisältää demoja, musiikkia, haastatteluja sekä festarisykettä ympärivuorokautisella sykkeellä. AssemblyTV vie kamerat myös kulissien taakse ja näyttää, mitä kaikkea tapahtuman 200 vapaaehtoisen harrastajan taustajoukko tekee ASSEMBLY Summer 2007:n onnistumiseksi. AssemblyTV jaellaan Suomessa kaapeliverkossa yli 2.000.000 katsojan saataville sekä Internet-lähetyksenä kansainvälisesti.

Lähde: Lehdistötiedote