Bill Gatesin mielipiteitä Xbox 360:sta

Kirjoittanut: Livegamers

03.05.2005

Microsoftin pomo Bill Gates kertoi mielipiteitään Xbox 360:sta Society of American Business Editors and Writers -tapahtumassa, Seatlessa.
Xbox 360 tulee ilmestymään markkinoille tämän vuoden lopulla ja se tulee olemaan paljon enemmän viihde-keskuksen tyyppinen, kuin edeltäjänsä. Kuten on uumoiltu, muutamat konsolin toiminnallisuudet tulevat olemaan lähellä PC:n vastaavia.

Xbox 360:n käyttöliittymä tulee olemaan aika samanlainen, kuin Windows XP:n Media Center editionin.

”Jos olet käyttänyt Media Center editionia, tulet huomaamaan käyttäessäsi Xbox 360:tä, että myös konsolin valikossa voit määrittää mitä teet; katselet valokuvia, TV:tä, kuuntelet musiikkia ja niin edelleen.”

Gates otti kantaa myös tulevaan konsolisotaan Xbox 360:n ja PS3:n välillä. Kun häneltä kysyttiin voittaako Xbox 360 PS3:sen, hän vastasi:

”Xbox 360:n kehittäjät ovat luvanneet Steve Ballmerille, että voitamme PS3:n. Nykyisessä ”konsolisodassa” meidän tärkein tavoitteemme oli tulla pysyvästi konsolimarkkinoille. Tulevaan koitokseen lähdemme vahvana kakkosena. Merkittävien taloudellisten kustannusten ansiosta saavutimme uskottavuutta markkinoilla. Nyt kuluttajat näkevät kaksi kilpailevaa konsolia tasa-arvoisena”

Bill Gates ilmoitti myös, että Microsoft on käyttänyt jopa 2 miljardia dollaria nykyisen Xboxin kehittämiseen ja markkinointiin. Tällä hetkellä Microsoftin Home Entertainment -osasto tuottaa voittoa osaltaan Xboxin ansiosta.