Bioshock-työntekijöiden kunnianhimoinen peli jäihin

Kirjoittanut: Livegamers

12.05.2015

Entisistä Bioshock-kehittäjistä kasattu Day for Night Games on toistaiseksi jäädyttänyt kokeellisen The Black Glove -projektinsa. Asiasta tiedotti yhtiön luova johtaja Joe Fielder studion virallisessa blogissa. Uutinen ei tullut yllätyksenä, sillä viime marraskuussa pelin Kickstarter-keräys jäi alle puoliväliin 550 000 dollarin tavoitteestaan.
Day for Night Games työsti pelistä esittelydemon, jota esiteltiinkin julkaisijoille Game Developer Conference- ja PAX East -tapahtumissa. Projekti keräsi kiinnostusta, mutta lopulta täydellistä yhteistyökumppania ei löytynyt ja studion avainhenkilöstö alkoi valumaan muihin projekteihin.

The Black Gloven konseptina oli heittää pelaaja surrealistiseen 1920-luvun teatteriin, jonka kautta päähenkilö matkustaa ajassa vaikuttaen taiteilijoihin ja tätä kautta heidän tuleviin töihinsä. Sci-fillä ja mysteereillä höystetyn pelin oli määrä saapua PlayStation 4:lle, PC:lle ja Macille.

”Olemme käyttäneet projektiin tuhansia tunteja, joten projektin hautaaminen on hankalaa”, Fielder kirjoittaa.

”Suunnittelija Paul Neurath kertoi meille hiljattain, että hyvillä ideoilla ei ole parasta ennen -päivämäärää. Nuo sanat koskettivat sydämiämme ja aiommekin vielä joskus myöhemmin palata The Black Gloven pariin, kun voimme tehdä sen oikein”.