Bioware ja Pandemic Studios fuusioituvat

Kirjoittanut: Livegamers

03.11.2005

Bioware ja Pandemic Studios, kaksi alan johtavaa itsenäistä pelinkehittäjää, fuusioituvat.
Fuusio tulee olemaan arvoltaan yli 300 miljoonaa dollaria, joka tekee yhtiöstä yhden maailman parhaimmin rahoitetuista ja suurimmista itsenäisistä pelitaloista.

Uuden omistusyhtiön nimeksi tulee Bioware/Pandemic Studios. Molemmat tulevat säilyttämään erilliset brändinsä ja kehitystiiminsä, ja jatkavat toimintaa nykyisissä paikoissaan: Bioware Edmontonissa, Kanadassa ja Pandemic Los Angelesissa, Yhdysvalloissa sekä Brisbanessa, Australiassa.

Greg Zeschukin, Biowaren johtajan, mukaan fuusio vie molemmilta yhtiöiltä paineet julkaista pelit ennen aikojaan. ”Hienot videopelit eivät valmistu noin vain, ne ovat taidemuoto, joka valmistetaan yhtä suurella rakkaudella, kuin elokuva, sävellys tai romaani.”

”Se tarkoittaa, että käyttää aikaa lahjakkuuden vaalimiseen, ja sitten antaa sen toimia – se on taikuutta. Fanit ovat tämän sopimuksen suurimpia voittajia, sillä nyt meillä on voimavarat tehdä oikeat ratkaisut tuotteitamme ajatellen. Tämä on todella uusi tapa tehdä bisnestä.”

Bioware tunnetaan roolipeleistä, kuten Star Wars: Knights of the Old Republic ja Jade Empire. Kehitteillä on Mass Effect ja Dragon Age. Biowaren virallisille sivuille on rekisteröitynyt yli 2,75 miljoonaa fania. Pandemic Studios tunnetaan toimintapeleistään, kuten Mercenaries, Destroy All Humans, Full Spectrum Warrior ja Star Wars: Battlefront -sarja.