Bungie tuomittu korvauksiin entiselle säveltäjälleen

Kirjoittanut: Livegamers

08.09.2015

Pitkäaikainen riita Halojen ja Destinyn musiikit säveltäneen Martin O´Donnellin ja pelistudio Bungien välillä on saatu toistaiseksi päätökseen.
Washingtonin oikeus on todennut, että Bungie on rikkonut sopimusehtoja erottaessaan O´Donnellin. Bungie joutuu maksamaan korvauksina 142 500 dollaria (noin 128 000 euroa) sekä palauttamaan suurimman osan Bungien osakkeista mitkä yhtiö oli eroprosessissa takavarikoinut.

Riita juontaa siitä, miten alunperin O´Donnellin musiikkia oli tarkoitus käyttää. Musiikki oli tarkoitus julkaista ennen peliä ja O´Donnellin piti toimia musiikillisena johtajana. Toisin kuitenkin kävi ja E3-messujen yhteyteen tarkoitettu traileri muokattiin Activisionin toimesta musiikillisesti eri suuntaan kuin oli alunperin sovittu. Tästä alkoi julkinen vihoittelu, joka oli Bungien johdolle liikaa ja johti lopulta O´Donnellin erottamiseen.

Ensimmäisen osan kehitysvaiheessa O´Donnellia pyydettiin työstämään kerralla valmiiksi koko kymmenvuotisen pelisarjan musiikit, tuloksena oli Music of the Spheres -albumi. Legendaarisen Paul McCartneyn kanssa työstetyn levyn musiikkeja oli tarkoitus käyttää läpi pelisarjan. O´Donnell halusi julkaista levyn erillisenä työnä, mutta julkaisija Activision ei ideasta innostunut ja tämä alkoi lopulta turhauttaa säveltäjää.

Oikeuden asiakirjoissa oli myös mielenkiintoinen maininta, joka paljastaa että Destinyyn tehtiin vielä viime hetkellä isoja muutoksia, jotka hidastivat pelin julkaisua. Asiakirjoista selviää muun muassa pelin rajut käsikirjoitukseen liittyvät muutokset, joka mahdollisesti johti Bungien käsikirjoittaja Joseph Statenin eroon.