Bungien ex-kulmakivet pistivät pystyyn uuden studion

Kirjoittanut: Livegamers

25.06.2015

Pelistudio Bungien entiset ”veteraanijäsenet” ilmoittivat E3-messuilla perustaneensa uuden pelistudion. Pelistudion kotisivujen mukaan kyseessä on pieni ryhmittymä veteraani-pelikehittäjiä. Perustajajäseniin kuuluvat muun muassa vuonna 2014 epäselvissä olosuhteissa potkut saanut tunnettu pelisäveltäjä Martin O´Donnell sekä Halon ja Halo 2:n parissa suunnittelijana toiminut Jaime Griesemer. Griesemer jätti studion vuonna 2010 ja toimi sen jälkeen johtavana suunnittelijana Sucker Punchilla Infamous: Second Sonin parissa.
Tuore studio kantaa nimeä Highwire Games. O´Donnellin mukaan studio tulee kertomaan suunnitelmistaan lisää loppuvuodesta. Halo-sävellyksistään tunnettu O´Donnell kertoo monien Bungie-vuosiensa jälkeen haluavan Highwiren pysyvän pienenä.

”Kun panokset kovenevat, erilaisia asioita tapahtuu studion sisällä. Budjetit nousevat taivaisiin, pienet ja intiimit tiimit kasvavat satojen ihmisten joukoiksi ja niin edelleen. Olemme todistaneet sen jo kertaalleen, eikä meillä ole haluja kokea sitä uudelleen”, hän kertoo.

Siinä missä O´Donnell tunnetaan Halojen sävellyksistään, Griesemer tunnetaan pelialalla sekä lisänimestään ”30 seconds of fun” legendaarisesta lausahduksestaan johtuen että pääarkkitehtina olemisesta, kun alkuperäistä Haloa luotiin ensimmäiselle Xbox-pelikonsolille.

”Bungie muuttui nopeasti paikaksi jonne en enää kuulunut”, hän kommentoi Polygonille.

”Työkalut ovat nykyään niin kehittyneitä, että hienon pelin tekeminen onnistuu nykyään pieneltäkin tiimiltä”.