Close Combat: First to Fight -infoa

Kirjoittanut: Livegamers

29.06.2004

Luulisi, että Xboxille olisi tulossa jo tarpeeksi sotaan perustuvia fps-pelejä, mutta ei. Destineer-pelikehitystiimi on tekemässä joukkuepohjaista fps-peliä nimeltään Close Combat: First to Fight. Peli perustuu PC:lle 90-luvulla ilmestyneisiin, Atomic Gamesin tekemiin Close Combat rts-peleihin, mutta kuitenkin vain nimensä ja aihealueensa puolesta.
Close Combat: First to Fight -pelissä ohjataan Yhdysvaltalaista neljän hengen jalkaväki-ryhmää eri sotilastehtävissä vuonna 2006, vielä nimeämättömällä alueella Lähi-Idässä. Peliin luvataan Full Spectrum Warriorin -tyylistä simulaatio-pitoista toimintaa, mutta pelin pääpaino on kuitenkin fps, joten tästä voi tulla myös niille mielenkiintoinen peli, jotka eivät pitäneet FSWstä. Pelaaja ohjaa ryhmänjohtajaa ja käskee sotilaita samantyyppisellä käskytysjärjestelmällä, kuin Rainbow Six 3:ssa. Ryhmän käskyttämisen lisäksi pelaaja voi aika-ajoin kutsua radiolla tankki- tai helikopteritukea ryhmän avuksi.

Ryhmä koostuu lähes kokemattomista sotilaista: ryhmänjohtajasta (pelaaja), kiväärimiehestä, konekivääri-miehestä ja hänen avustajastaan. Ryhmän taidot kehittyvät pelin edetessä, mutta jos joku ryhmän jäsenistä kuolee, korvataan hänet jälleen alokkaalla.

Vihollisten ja oman ryhmän jäsenien tekoälystä sanotaan tulevan erittäin kehittynyttä. Jos esimerkiksi ammut vastustajien ryhmänjohtajan, menee hänen alaisensa toiminta hetkeksi sekaisin tai jos esimerkiksi pelaajan ryhmä jää väijytykseen ja on tarpeen kutsua tankkitukea, niin tankin hyökätessä vastustajat todennäköisesti perääntyvät. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko kyseiset tapahtumat ennalta kirjoitettuja vai eläytyvätkö viholliset todellakin tilanteisiin aidosti.

Peliin tehdään kaksi eri pelimuotoa: normaali ja simulaatio, joista jälkimmäinen antaa realistisemman kokemuksen, muun muassa oman ryhmän haavoittuminen on herkempää ja vihollisen tekoälyn luvataan olevan vaikeampaa. Vielä ei ole tiedossa tuleeko simulaatio-versioon esimerkiksi siviilejä vaikeuttamaan toimintaa.

Xboxin lisäksi First to Fight ilmestynee PC:lle, joka tietenkin näyttää vähän paremmalta, mutta Xboxin omistajilla ei ole syytä huoleen. Muun muassa kaikki upeat kentät, hahmot ja realistiset varjo ja valaistus -efektit ovat mukana. Siitä löytyy myös System Link ja Xbox Live -tuki, mutta pelaajamääriä, eikä pelimuotoja ole vielä kerrottu. Pelin odotetaan ilmestyvän jo tämän vuoden lopulla, ainakin Yhdysvalloissa.

TeamXbox on tehnyt pelin tiimoilta ennakkoartikkelin ja heidän mukaansa First to Fight tulee olemaan realistisin sotapeli mitä on nähty. Artikkelin voit lukea alla olevasta linkistä. Ensimmäiset kuvat näet alla.