CoD: Black Ops III:n kampanjaa ei tarvitse pelata läpi

Kirjoittanut: Livegamers

13.10.2015

Eurogamerin mukaan, marraskuun alussa ilmestyvä Call of Duty: Black Ops 3 ottaa hyvin mielenkiintoisen lähestymistavan perinteiseen yksinpelikampanjaan. Kampanjaa ei erikseen tarvitse kahlata läpi, sillä kaikki kentät ovat pelattavissa saman tien.
Ominaisuus sisältyy ainoastaan uuden konsoleiden versioihin, sillä vanhoille konsoleille kampanjaa ei pelin mukana nähdä.

Activision on jakanut Black Ops 3:n kehittämisen uuden ja vanhan raudan välille. PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle peliä kehittää vanha tuttu Treyarch, vanhan sukupolven versiota kehittävät yhteistyössä studiot Beenox ja Mercenary Technologies.

Pelijulkaisija Activision lausui syyskuussa, ettei pelin kampanjaa voitaisi uskollisesti luoda vanhalle raudalle, joten kyseisiin versioihin ei olisi tulossa lainkaan kampanjaa. Treyarchin kampanjajohtaja Jason Blundell puolustaa päätöstä seuraavasti:

En halua antaa kenellekään kakkosluokan pelikokemusta. Olemme raataneet pelin eteen kolme vuotta ja vihaan ajatusta, että joutuisimme antamaan pelikokemuksen, joka ei ole visioni mukainen.

Black Ops 3:n jokainen kenttä on suurempi kuin mitä olemme koskaan ennen tehneet. Käytämme hyväksemme esimerkiksi pidempiä piirtoetäisyyksiä, jotka eivät olleet vanhoilla konsoleilla mahdollisia. Yritämme tehdä kampanjastamme skaalaltaan suuremman kuin koskaan ennen. Tämän vuoksi vanhalla raudalla pelissä olisi jouduttu käyttämään paljon silmänkääntötemppuja,” Blundell kertoo. Sen lisäksi hän vetoaa siihen, että pelin kampanja on suunniteltu moninpelattavaksi tavoilla, joita ei vanhoilla konsoleilla yksinkertaisesti voida suorittaa.

Blundell avasi myös ajatusta siitä, ettei kampanjaa enää tarvitsisi pelata läpi, jotta näkisi miten pelin tarina kehittyy. Hän vertaa pelin tarinaa Netflixissä julkaistuun House of Cards -televisiosarjaan ja kuinka he julkaisevat koko tuotantojakson kerralla.

Kun he tekevät sen, hyppääkö väki heti viimeiseen jaksoon? Totta kai joku voi, mutta kysehän on enemmän siitä matkasta viimeiseen jaksoon, kuin itse viimeisestä jaksosta, eikö?”, hän kommentoi pelisivusto Eurogamerille. Samalla hän kuvaa perinteistä kampanjankuljetusta vanhanaikaiseksi.

Blundell toivoo, että pelin kampanjan tarina tulee herättämään keskustelua. Taka-ajatus siitä, että kaikki voivat pelata pelin kaikkia kenttiä ilman viivästyksiä, onkin hänen mielestään erityisen inklusiivinen ajatus.

Call of Duty: Black Ops 3 on tulossa Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle 6. marraskuuta. Samana päivänä peli julkaistaan myös Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle, ilman kampanjaa.