Codemastersin tulos romahti vuoden takaiseen

Kirjoittanut: Livegamers

23.11.2015

Codemastersin vuosi on ollut murheellinen ja tästä on syyttäminen uutta sukupolvea, kertoo yritys itse. Codemastersin myynnit jäivät noin 24,8 miljoonaan Iso-Britannian puntaan, kun edellisvuonna lukema oli vielä noin 46,8 miljoonaa puntaa.
Codemasters julkaisi kuluneena tilivuotena vain kaksi isompaa nimikettä, kun tuleva Dirt-pelisarjan julkaisu siirrettiin hamaan tulevaisuuteen. Kun kassasta vielä lohkaistiin noin 23 miljoonaa puntaa edellisen sukupolven nimikkeiden perumisen vuoksi, tuli tappiosarakkeeseen merkintää 11,9 miljoonan punnan edestä. Edelliskerralla merkintä oli 3,6 miljoonaa pakkasella.

Tilikauden aikana Codemasters myös lähti eri teille toimitusjohtaja Rod Cousensin kanssa, ja muiden henkilökunnan uudelleenjärjestelyiden myötä menoja saatiinkin karsittua noin 25 prosenttia. Tämän vuoden alussa uutisoimmekin Codemastersia odottavista YT-neuvotteluista.

Uuden toimitusjohtajan Frank Sagnierin mukaan yrityksen tähtäimessä on ponnistaa uudelleen tuottavan bisneksen soljuvaan virtaan, ja uusien konsoleiden lisäksi tähtäimessä on mobiili- ja virtuaalitodellisuuspelit.