DiRTin spinoff-peli julkaistaan keväällä

Kirjoittanut: Livegamers

14.12.2011

Codemasters tiedotti julkaisevansa DiRT Showdown -pelin keväällä 2012. Peli ei ole tiedotteen mukaan samanlainen kuin aiemmat DiRT-pelit, vaan vauhdikkaampi ja onpa mukana muun muassa romuralli.
Codemastersin mukaan DiRT Showdownissa pelaajat hyppäävät vauhdikkaamman ja taistelevamman ajelun pariin, kun kisat vaativat vauhtia, kolareita ja temppuilua kohti Showdown-finaaleja.

”DiRT Showdown ei ole jatko-osa DiRT 3:lle, joka panosti enemmän ralliin ja tarkkaan ajamiseen, vaan täysin uudenlainen kokemus samalta DiRT-kehitystiimiltä. Mukana pysyy huippuluokan vahvuudet, kuten grafiikat, tekoäly ja ratasuunnittelu”, kertoo Codemastersin Julian Widdows.

”DiRT Showdown kaahaa arcademaisemmalle alueelle uniikilla Codemastersin tunteella. Pelaajat voivat joko käyttää nitrokiihdytyksiä, rymistellä päin vastustajia tai keskittyä tekemään temppuja; siten DiRT Showdownin tuore ohjausjärjestelmä sekä äärimmilleen viritetty vauriomallinnus tuovat taatusti jännitystä joka kisaan”, kertoo puolestaan vanhempi pelikehittäjä Mike Chapman.

Pelissä on kolme erilaista kilpakategoriaa. Rata-ajossa mukana on ramppeja ja esteitä ja pelaajat voivat käyttää nitroja ja oikoreittejä ohituksiin. Demolition Derby on rehellistä romurallia ja tässä muodossa pelin vauriomallinnus pääsee elementtiinsä. Viimeisenä on Hoonigan-pelimuoto, jossa tehdään temppuja freestyle-hengessä.

Ratoja on yli 50 erilaista aina San Fransiscosta Miamiin ja Lontoosta Tokioon. Myös aurinko, lumi ja vesisade sekä muut vastaavat ovat mallinnettuna.

Moninpeli on totta kai pelissä mukana. Kavereiden kanssa voi pelata jaetulla ruudulla tai kahdeksan pelaajan verkkopelinä.

DiRT Showdown julkaistaan toukokuussa 2012 Xbox 360:lle, Playstation 3:lle ja PC:lle.

Lähde: Lehdistötiedote