E3 2005: Microsoftin Lehdistötilaisuus

Kirjoittanut: Livegamers

17.05.2005

Microsoft piti tänään lehdistötilaisuutensa, jonka aiheena oli tuleva Xbox 360 -konsoli. Tilaisuudessa Square Enixin edustajat kertoivat tukevansa vahvasti konsolia, nimittäin yhtiö on kehittämässä (kääntämässä) menestynyttä Final Fantasy XI:tä Xbox 360:lle – täydellä Live-tuella. Square Enix on tätä ennen ollut Sonyn ja Nintendon tiukka tukija.
Taaksepäin yhteensopiva
Yleisöä kohauttaneet paljastukset eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä Microsoftin edustaja totesi Xbox 360:stä näin: ”konsoli tulee olemaan taaksepäin yhteensopiva parhaiten menestyneiden Xbox-pelien kanssa.” Tämä epäselvä lausunto on aiheuttanut jo spekulaatioiden vyöryn siitä, että voiko Microsoft valita pelit, jotka konsolilla pyörivät – vai tarkoittiko edustaja vain sitä, että kaikki pelit eivät välttämättä konsolilla toimi teknisten seikkojen takia (mikä piti paikkansa joidenkin PS1 pelien kohdalla aikoinaan).

Microsoftin edustaja myös kertoi, että he odottavat noin 25-40 pelinimikkeen olevan saatavilla X360:n julkaisun aikana (eli kolmen kuukauden sisällä konsolin julkaisusta). Pelinkehittäjillä on kokonaisuudessaan noin 160 nimikettä kehityksessä alustalle.

Electronic Artsin edustaja totesi myös yhtiön tukevan Xbox 360:n julkaisua vahvasti; yhtiö on nimittäin julkaisemassa Madden NFL 06, Need for Speed Most Wanted ja The Godfather -pelit heti konsolin alkutaipaleella.

Palaamme aiheeseen, kun lehdistötilaisuudesta tulee uutta tietoa.