E3 2005 – The Elder Scrolls IV: Oblivion – Infoa

Kirjoittanut: Livegamers

19.05.2005

Gamespot -Internetsivusto on päässyt kokeilemaan varhaista versiota The Elder Scrolls IV: Oblivionin PC-versiosta E3-messuilla. Tässä tietopaketissa on tiivistelmä haastattelu ja kokeilutuokion paljastuksista ja tunnelmista.
Pelisarjan viimeisin osa, Morrowind, sai monia vuoden peli -palkintoja ilmestyessään ja tarjosi ennennäkemätöntä vapautta ja jättimäisen pelimaailman tutkittavaksi. Peli oli kuitenkin erittäin buginen ja varsinkin Xbox-versio kärsi näistä, kun päivityksiä ei peliin saanut. Morrowindistä kuitenkin ilmestyi Game of the Year -versio, jossa suurimmat virheet oli korjattu.

Oblivion on kehitetty alusta alkaen silmälläpitäen Xbox 360:stä ja tehokkaita PC:itä. Kaikki vanhat teknologiat ja menettelytavat on heitetty roskakoriin ja tällä kertaa peli tarjoaa kehittyneitä valo-, varjo- ja bump-mapping -efektejä. Oblivion sisältää joidenkin tietojen mukaan yli 9000 esinettä, joista jokaisella on oma fysiikkamallinnus ja noin 50 tuntia nauhoitettua puhetta. Tutkittavaa pelialuetta on noin 26 neliökilometriä, eli seikkailtavaa aluetta riittää taas. Peli on tällä hetkellä ollut kehityksessä kolme vuotta.

Pelistä kiinnostuneille täältä löytyy suomennos koskien Oblivionin Radiant-tekoälyä, pelitunnelmia ja juonta.

Kuvia pelistä löytää täältä. Pelin viralliset kotisivut, joilta löytyy mm. E3-traileri: elderscrolls.com