E3 lopetettu …nykyisessä muodossaan

Kirjoittanut: Livegamers

31.07.2006

Päivitetty @ 1.8.2006

Pelialan vuoden suurin tapahtuma, E3-messut, on Next Generation -internetsivuston tietojen mukaan peruttu pysyvästi suurten näytteilleasettajien peruttua tukensa tapahtumalle. Messut järjestävän ESA:n virallisen lausunnon odotetaan tulevan tämän päivän aikana.

E3-messut ovat olleet koko peli- ja elektroniikka-alan vuoden huipentuma jo noin 12 vuoden ajan. Vähitellen suuret näytteilleasettajat ovat kuitenkin havainneet, että verrattuna messujen kalleuteen näkyvyys on ollut puutteellista muutamien tittelien kahmiessa näkyvyydestä leijonanosan.

Megalomaanisen E3-messutapahtuman tulee todennäköisesti korvaamaan myös julkaisijoiden ja konsolivalmistajien omat näyttötilaisuudet, kuten EA:n Summer Showcase ja Microsoftin X0-messut. Lisäksi E3-messut saattavat jatkaa pienempänä, pelikauppaan keskittyvänä tapahtumana.

Päivitys: ESA on vahvistanut, että E3 lopettaa nykyisessä muodossaan. Uudelleen nimetty E3 Media Festival järjestetään hotellissa Los Angelesissa ja entinen 60 000 osallistujamäärä vähenee viiteen tuhanteen. Tapahtuma myös siirtyy seuraavilla kerroilla heinäkuulle, perinteisen toukokuun sijaan.

Epävirallisten tietojen mukaan mm. Sony, Microsoft, EA ja THQ ajoivat vahvasti messujen pienentämistä.