EA hankkinut Taru Sormusten Herrasta -kirjan lisenssin

Kirjoittanut: Livegamers

27.07.2005

Julkaisijajätti Electronic Arts ilmoitti vähän aikaa sitten, että he ovat hankkineet J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -kirjan lisenssin. Aiemmin yhtiö omisti vain New Line Cineman LotR-elokuviin pohjautuvien pelien lisenssin. Hankinta antaa EA:lle vapauden laajentaa pelien maailmaansa elokuvien ulkopuolelle.
Yhtiö julkisti myös kaksi peliä The Lord of the Rings: The Battle For Middle Earth II ja The Lord of the Rings Tactics (työnimi), kumpaakaan peliä ei kehitetä Xboxille, mutta EA:n edustaja sanoi, että Tactics tulee olemaan esimerkki siitä, mihin suuntaan yhtiö tulee tulevia kirjaan perustuvia roolipelejänsä kehittämään. Tactics on kehitteillä PSP:lle ja The Battle For Middle Earth II PC:lle.

“Nyt kun olemme laajentamassa meidän Taru Sormusten Herrasta universumia sisältämään Tolkienin kirjat, voimme yhdistää elokuvien loistokkuuden ja kirjojen syvällisyyden,” sanoi Steve Gray, Tacticsin tuottaja. “Varsinkin roolipeligenre on loistava tarinankerronta-väline. Olemme kaivautumassa tutkimattomiin syvyyksiin Tolkienin töissä, tehdäksemme uusia kiehtovia kokemuksia. The Lord of the Rings Tactics antaa RPG-faneille ensivaikutelman, miten tulemme tekemään edellämainitun asian.”