EA ostanut NFL-lisenssin

Kirjoittanut: Livegamers

14.12.2004

Electronic Arts ilmoitti eilen, että he ovat ostaneet oikeuden amerikkalaisen jalkapallon NFL-lisenssiin. EA omistaa täten oikeuden kaikkiin oheistuotteisiin, jotka sisältävät liigan pelaajia, stadioneita ja joukkueita – eli periaatteessa kyseessä on täysi videopeli-lisenssi.
Sopimuksen yksityiskohtia ei ole vielä kerrottu, mutta kilpailevan ESPN-urheilupelisarjan NFL-pelien tulevaisuus ei vaikuta vakaalta. EA:n lisenssisopimus nimittäin takaa Madden– ja NFL Street -pelisarjoille täydet oikeudet nimiin ja estää muita käyttämästä näitä. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja se koskee konsoleille, kannettaville pelikoneille ja PC:lle julkaistavia NFL-pelejä.

EA:n toimitusjohtaja Larry Probst toteaa sopimuksesta näin:
”The five-year agreements will usher NFL fans through the console technology transition with new ideas and innovative game play experiences. For the first time, all aspects of the interactive experience – including console-based fantasy football features and handheld game devices – will be fully integrated within one EA game.”

Probst kertoi lausunnossaan, että EA pyrkii laajentamaan lisenssiään myös normaalien NFL-pelien ulkopuolelle, mutta ei suostunut kommentoimaan asiaa tarkemmin.

ESPN NFL -pelien kehittäjän Take Twon pörssikurssi laski 7 prosenttiyksikköä heti EA:n ja NFLPA:n ilmoituksen jälkeen.