Electronic Artsin talouslukemia

Kirjoittanut: Livegamers

03.02.2006

Electronic Artsin tulos laski 31 prosenttia. Yhtiön tulos on laskusuunnassa, mutta pelimyynti jatkui vahvana.
Vain päivä sen jälkeen kun EA oli lomauttanut 5 prosenttia työntekijöistään, yhtiö raportoi huonoista talousluvuistaan ja vaikeuksista siirtymisessään uuden sukupolven konsoleille.

Yhtiön joulukuun 2005 talousilmoituksesta ilmenee, että nettomyynti oli vain 259 miljoonaa dollaria. Tulos laski edellisvuoden 375 miljoonasta dollarista peräti 31 prosenttia. Liikevaihto putosi 11 prosentilla vuoden 2004 1,43 miljardista 1,27 miljardiin dollariin.

Huolimatta siitä, että kuluttajat eivät saaneet käsiinsä tarpeeksi uuden sukupolven konsoleita, EA:ssa nähtiin muutamien nimikkeiden saavuttavan huiman suosion. Ja näin kävikin. Need for Speed Most Wantedia myytiin yli 7 miljoonaa kappaletta, FIFA 06, Harry Potter and the Goblet of Fire, The Sims 2 ja Madden NFL 06 myivät kukin yli kaksi miljoonaa kopiota. Lisäksi NBA Live 06, SSX On Tour, Tiger PGA TOUR 06, From Russia with Love, ja Battlefield 2: Modern Combat rikkoivat jokainen miljoonan kopion rajan.

EA saavutti myös 30 prosentin osuuden uuden sukupolven pelimarkkinoilla.

” Me lopetimme vuoden 2005 erittäin vahvassa kilpailuasemassa,” sanoi yhtiön pääjohtaja Larry Probst, ja jatkoi: ”Me tulemme olemaan numero yksi PlayStation 2, Xbox, PSP ja PC markkinoilla Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Meillä on ollut hyvä tendenssi Xbox 360 julkaisun jälkeen ja tulemme olemaan julkaisija numero yksi vuonna 2006”

Yhtiön lopullinen tulos tulee analyytikkojen mukaan asettumaan välille 500–600 miljoonaa dollaria. Näiden talouslukujen toteutumiseen vaikuttaa paljon The Godfather, Fight Night Round 3 ja Black -pelien myynnin onnistuminen.