Elokuvastudiot hylkäsivät Halon

Kirjoittanut: Livegamers

20.10.2006

Universal– ja Fox-elokuvastudiot ovat lopettaneet yhteistyönsä Halo-elokuvan tekijöiden kanssa. Studiot olivat solmineet sopimuksen, jossa ne sitoutuivat rahoittamaan Halo-elokuvan, mutta yllättäen sopimus purettiin. Huhujen mukaan studiot olisivat olleet huolissaan elokuvan kohoavista tuotantokuluista yli sovitun 135 miljoonan dollarin. Elokuvan tekijät kuitenkin kertoivat, että studiot yrittivät saada Microsoftia ja tekijäkatrasta pienentämään omaa prosenttiosuuttaan elokuvan tuottamasta voitosta.
Michael Kamins, joka edustaa elokuvan tuottajia Peter Jacksonia ja Fran Walshia, sanoi seuraavaa: ”Näin tämä asia tapahtui: Universal, molempien studioiden puolesta, pyysi tapaamista elokuvan tekijöiden ja studioiden kesken juuri ennen takarajaa, jona ensimmäinen maksu olisi pitänyt suorittaa. He sanoivat, että jos elokuvan tekoa halutaan jatkaa, tekijöiden pitäisi pienentää osuuksiaan. He odottivat viimeiseen hetkeen tämän keskustelun kanssa. Puhuttuaan tuottajakollegojensa sekä Microsoftin ja Bungien kanssa päättivät Peter ja Fran hylätä tarjouksen.”

Kaminsin mukaan on Microsoft kuitenkin jo ollut yhteyksissä toisiin studioihin, joten elokuvan teko ei ole vaarassa. Lisäksi Peter Jacksonin ja Fran Walshin mukanaolo mahdollistaa alkuvalmisteluiden jatkumisen Weta Digital– ja Weta Workshop -studioilla Uudessa-Seelannissa.

Kamins myös kumosi huhut, joiden mukaan Universal ja Fox olisivat ilmaisseet epäluottamuksensa kokemattomaan Neill Blomkampiin elokuvan ohjaajana. ”Olemme kaikki erittäin luottavaisia Neillin suhteen. Peteriin ja Franiin on tehnyt vaikutuksen Neillin näkemys elokuvasta. Olemme varmoja, että tämän elokuvan teko jatkuu nykyisen kaartin voimin ja saamme elokuvan tuotantoon.”