Ensimmäinen Play Anywhere -peli julkaistiin ─ miten homma toimii?

Kirjoittanut: Livegamers

16.09.2016

Microsoft esitteli Xbox Play Anywhere -ominaisuutensa tämän vuoden E3-messuilla. Yhtiö lupaili sen myötä, että jokainen heidän tuleva pelinsä olisi samaan hintaan pelattavissa sekä Xbox Onella että Windows 10 -tietokoneilla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pelitalletukset ja asetukset seuraavat verkon kautta perässä, vaikka pelaamisalustaa vaihtaa. Päivänvalon on nyt nähnyt ensimmäinen Play Anywhere -nimike, kun ReCore julkaistiin.
Jos pelin on esimerkiksi hankkinut Xbox Onelle, niin tässä Livegamersin ohjeet, kuinka pelin pariin pääsee myös Windows 10 -tietokoneella:

1. Tietokoneesi tarvitsee tuoreimman version Windows 10 -käyttöjärjestelmästä. Versio on nimellä ”Windows 10 Anniversary Update”, ja sen pitäisi löytyä Windowsin oman päivitysjärjestelmän avulla. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu, joten päivityksen voi ladata manuaalisesti Microsoftin sivuilta täältä.

2. Asenna päivitys ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan. Aikaa se vie noin 15 – 30 minuuttia ja tietokone käynnistyy uudelleen tämän aikana.

3. Kun päivitys on asennettu ja Windows käynnistynyt uudestaan, suuntaa Windowsin omaan Kauppaan, joka löytyy joko alapalkista tai käynnistysvalikosta. Etsi hakupalkista omistamasi peli ja suuntaa sen kauppasivulle. Jos omistat pelin, pitäisi sivun yläosissa olla näkyvissä nappi, jossa lukee ”Asenna”.

4. Kun peli on ladannut ja asentanut itsensä, on se valmis pelattavaksi! Huomioi, että olet kirjautunut Windows 10 -tietokoneelle samalla tunnuksella mitä käytät Xbox One -konsolissasi. Muutoin peli ei toimi, etkä pääse käsiksi tallennuksiisi. Jos sama tunnus on käytössä, hakee peli automaattisesti tallennukset verkosta ja lataa ne peliin, jotta voit jatkaa siitä mihin jäit.

5. Pelaa ja nauti ─ missä ikinä oletkin!