Excel pyörittämään edistyneempiä Halo 2:n tilastoja?

Kirjoittanut: Livegamers

08.12.2004

Microsoftin Excel-taulukkolaskentaohjelman ohjelmointivastaava Sam Radakovitz ja hänen kollegansa Joseph Chirilov ovat päässeet julkisen huomion kohteeksi. Miehet nimittäin ohjelmoivat Excelin pitämään Halo 2:n jo erittäin tarkoista tilastoista vieläkin tarkempaa lukua, käyttäen Bungien tarjoamaa RSS-palvelua.
Miesten kehittämä taulukko pitää kirjaa muun muassa tappojen, kuolemien ja ranking-tasojen keskiarvosta ja kehityksestä ajan kuluessa. Excel-taulukko pystyi myös tekemään erilaisia diagrammeja pelin eri osa-alueista.

Radakovitzin mukaan tilastointi alkoi pelkästään ”lounastaukojen ajanvietteenä”, mutta pian tarkat tilastot saivat pelin fanien keskuudessa yhä suurempaa huomiota. Pian ylistystä tuli myös Halo 2:n kehittäjältä Bungielta. Radakovitz on luvannut parantaa taulukkoansa edellisestä ja kehittää sen yhteensopivuutta myös vanhempien Excel-versioiden kanssa. Taulukko vaatii tällä hetkellä 2003-version ohjelmasta.

Tällä hetkellä Radakovitz työskentelee Seattle Post-Intelligencer -lehden mukaan yhteistyössä Bungien kanssa parantaakseen pelin virallisia tilastoja. Excel-tilastot voi löytää miehen kotisivuilta, joskin sivut ovat tällä hetkellä saavuttamattomissa liiallisen kysynnän vuoksi.