Fallout 4 -näyttelijä kertoo Codsworthin luomisesta

Kirjoittanut: Livegamers

20.11.2015

Bethesda Softworksin megahitiksi nousseessa Fallout 4:ssä pelaajan kumppaniksi liittyy hovimestarirobotti Codsworth, jonka ääninäyttelijä Stephen Russell kertoo Bethesdan verkkosivuilla, kuinka metallipallosta kuoriutui uskollinen hovimestari pelin sankarille.
Russelin suosikkikohta koko pelissä tulee vähän sen jälkeen, kun pelaaja pääsee ydinsuojasta ulos ja törmää Codsworthiin ensimmäistä kertaa. Perheen uskollinen palvelija on samaan aikaan yllättynyt, iloinen ja hämmästynyt nähdessään palveltavansa jälleen kerran, mutta ydintuho on jättänyt jälkensä ja äänestä on myös kuultavissa vuosikymmenten aiheuttama väsymys ja kuluma.

Se kohtaus oli erittäin koskettava näytellä. Siinä näemme todella, kuinka kirkkaasti Codsworthin sydän loistaa läpi. Hahmossa on paljon ylpeyttä, sanan parhaassa merkityksessä. Hän ottaa työnsä vakavasti ja hänen uskollisuutensa ja sitoutumuksensa perheeseen on järkkymätöntä. Vaikka hän onkin vähän pisteliäs ajoittain,” Russell muistelee.

Idea antaa Codsworthille noin tuhat eri nimeä tietopankkeihinsa lähti peliohjaaja Todd Howardilta. Russell muistaa, kuinka nimiä käytiin läpi noin tunnin sessioissa aina dialogin nauhoittamisen jälkeen.

Haaste tällaisessa on se, ettei siinä saa jumiutua mihinkään kaavaan. Siinä pitää läpsiä itseään kasvoille tai nipistellä itseään, jotta jokaisesta nimestä tulee oikean kuuloinen.,” Russell summaa. Tämä pätee myös joihinkin mielenkiintoisimpiin nimiin, mitä nimilistalla tuli vastaan.

Suosikkini kai kertoo, kuinka juvenaali vielä olen. Kun listalla tuli vastaan ´Mr. Boobies´, minä ja insinööri repesimme täysin,” Russell kertoo nauraen Bethesdan blogissa.