Far Cry 5 sijoittuu Yhdysvaltoihin – julkaisu alkuvuodesta

Kirjoittanut: Livegamers

26.05.2017

Ensimmäistä kertaa Far Cry -pelisarjan historiassa tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, tarkemmin sanoen Montanan osavaltioon ja siellä Far Cry 5:ssä pelaaja astuu varasheriffiksi Hopen piirikuntaan. Pelaajahahmon saapuminen toimii kuitenkin kannustimena paikallisen tuomiopäivänkultin aktivoitumiselle. Aiemmin hiljaiseloa omissa oloissaan viettäneen Project at Eden’s Gate -kultin suunnitelmiin kuuluu muun muassa ympäröivän alueen väkivaltainen haltuunotto. Pelaajahahmot joutuvat keskelle valtataistelua ja kaoottista tilannetta, jossa pelkkä kultin läsnäolo uhkaa kansalaisten turvallisuutta ja arkea.
Tuttuun tapaan muun muassa järvillä, metsissä ja vuorilla pääsee kulkemaan veneillä, muskeliautoilla ja rekoilla. Taisteluihin kulttia vastaan tarjoillaan esimerkiksi pistooleja, kiväärejä ja vaikkapa baseball-maila. Jos apu kelpaa, niin kaveriksi voi palkata palkkasotureita tai kouluttaa vaikkapa karhun. Avoimessa pelimaailmassa voi seikkailla yksin tai kaverin kanssa ja paluun pelisarjaan tekee myös karttatyökalu.

Far Cry 5 julkaistaan vuoden 2018 helmikuun 15. päivänä Xbox One, Project Scorpio, PlayStation 4 Pro ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä PC-tietokoneille.