Far Cry 5:ssä ei ole minikarttaa tai kiivettäviä torneja

Kirjoittanut: Livegamers

27.06.2017

E3-tapahtumassa ensiesittelynsä saanut Far Cry 5 saapuu ensi vuoden helmikuussa, mutta tekijät ovat jo kertoneet pelistä paljon uutta infoa. Viimeisimpänä tiedonjyvänä pelin käsikirjoittaja Drew Holmes kertoo Gamingbolt-verkkojulkaisulle, ettei pelissä tule olemaan korkeita torneja jonne kiivetä, eikä myöskään alakulmassa näkyvää minikarttaa.
”Mielestäni tornien poistaminen parantaa pelialueen tutkimista ja asioiden löytämistä. Far Cry 3:ssa ja 4:ssä oli tietty rytmi, jossa pelaajan piti kiivetä torneihin painamaan nappia, jolloin pelialueen karttaan hyppi kaikenlaisia kuvakkeita ja vihjeitä minne mennä. Far Cry 5:ssä tahdomme keskittyä enemmän tutkimiseen ja fiilikseen, ettei pelaaja välttämättä aina tiedä minne mennä tai mitä tehdä.

Koska peli sijoittuu Montanaan, haluamme pelaajien miettivän: ”Mitä tekisin tässä tilanteessa?”. Mikäli et tiedä minne mennä, läheisen baarin asiakkaat ehkä kertovat tai ohjaavat oikeaan suuntaan. Tornien poiston myötä pelaajan täytyy keskustella paikallisten kanssa, eikä toimia täysin yksinäisenä sutena. Näin tunnelma on huomattavasti uskottavampaa.”

Mitä taas minikartan poistoon tulee, Holmesilla oli vähän samankaltainen vastaus; tutkiminen.

”Minikartan poistamisen myötä pelaaja ei enää tuijota alakulmassa näkyvää kuvaketta, vaan joutuu oikeasti itse löytämään asioita pelimaailmasta. Näin maailma avautuu huomattavasti paremmin ja pienetkin yksityiskohdat tuodaan paremmin esille. Oikeassakaan elämässä kaikkea ei tuoda esille jo kymmenien metrien päästä, tietyt asiat on pakko selvittää ja löytää itse. Näin saamme peliin huomattavsti enemmän uskottavuutta ja realismia.”

Loppuun vielä YouTube-käyttäjä Play4Gamesin video Far Cry 5:stä, jossa mukana myös kehittäjien kommentteja: