FIFA 13:een isoja uudistuksia

Kirjoittanut: Livegamers

18.05.2012

Electronic Arts julkisti viisi peli-innovaatiota, jotka tulevat mullistamaan FIFA 13 -pelikokemuksen. Uudistusten sanotaan olevan pelin historian laajimmat ja syvällisimmät.
”Teemme maailman parhaasta urheilupelistä entistäkin täydellisempää vangitsemalla mukaan oikean futiksen draaman ja arvaamattomuuden”, FIFA 13 johtava tuottaja David Rutter EA:lta kertoo. ”Peliä muuttavat innovaatiot ovat uusi tekoäly, pallon hallinta, kuljettaminen ja törmäykset, jotka mahdollistavat aitoja taisteluja pallon hallussapitämiseksi läpi koko kentän – ja tekevät peelaamisesta entistä vapaampaa ja luovempaa.”

Tekoälyyn kohdistuva uudistus on Attacking Intelligence, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden pelata aivan uudella tavalla. Analysoi tilasi, työskentele kovempaa, ajattele fiksummin ja ole vastustajaa aina pari askelta edellä. Nyt jokainen kosketus palloon ratkaisee seuraavat liikkeet. Puolusta käyttäen vahvuuksiasi ja häiritse vastustajasi hyökkäystä. Vedä puolustaja puoleesi ja avaa pelikaverillesi vapaa linja läpisyötölle.

FIFA 13 -pelissä jokainen kosketus merkitsee. Maailman parhaan jalkapalloilijan, Lionel Messin, inspiroima Complete Dribbling -toiminto tuo mukaan entistä paremman pallonhallinnan ja -kuljetuksen peliin. Pelaajien liikkeet ovat räjähtävän nopeita ja tarkkoja.

FIFA 13 1st Touch Control muuttaa tapaa, jolla pelaajat hallitsevat palloa eliminoimalla aiemman lähes täydellisen pallonhallinnan vastaanotettaessa huonoja syöttöjä. Tämä mahdollistaa vastustajien virheiden hyödyntämisen omaksi eduksi entistä paremmin.

Toisen sukupolven Player Impact Engine -fysiikkamoottori vie fyysisen pelin entistä aidomman oloiseksi. Enää ei taistella vain pallosta, vaan myös vapaasta juoksutilasta. Puolustajat voivat käyttää vartaloaan voittamaan tilan tai pallon.

Tactical Free Kicks antaa työkalut vaarallisten ja arvaamattomien vapareiden toteuttamiseen. Nyt on mahdollista laittaa entisen kahden pelaajan sijaan kolme pelaajaa pallon taakse ja hyödyntää entistä paremmin harhautusjuoksuja ja syöttöjä vastustajan hämäämiseksi. Vastustaja voi puolestaan itse määrätä montako pelaajaa hän laittaa muuriin, siirtääkö muuria eteenpäin vai lähettääkö yhden pelaajista blockaamaan palloa.

Syksyllä julkaistava FIFA 13 sisältää myös:

· Parannetun uramoodin, jota on kehitetty fanien toivomaan suuntaan.

· Uusia ominaisuuksia parantamaan online-puolta. Mukana muun muassa parannuksia suosittuun Head-To-Head Seasons -moodiin.

· Monia uusia ominaisuuksia ja etuja EA SPORTS Football Club -livepalveluun

· Yli 500 virallisesti lisensöityä seuraa.

Lisää uusia ominaisuuksia ja pelimoodeja julkistetaan tulevien kuukausien aikana.

FIFA 13 julkaistaan syksyllä 2012 seuraaville pelialustoille: PlayStation 3 (mukana PlayStation Move -tuki), Xbox 360 (mukana Kinect -tuki), PlayStation Vita, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo 3DS, PSP (PlayStation Portable), iPhone, iPad, iPod touch ja muut mobiilialustat. Pelillä ei vielä ole PEGI-suositusta.

Lähde: Lehdistötiedote