Forgotten Realms: Demon Stone on valmis

Kirjoittanut: Livegamers

28.08.2004

Atari ilmoitti että Stormfront Studiosin toimintaroolipeli Forgotten Realms: Demon Stone on valmis.
Forgotten Realms: Demon Stone sijoittuu Dungeons & Dragons -maailmaan ja varsinkin tunnettuun Forgotten Realms kirjoihin, sekä tietokone- ja P&P-peleihin. Pelistä on haluttu tehdä helposti lähestyttävä, varsinkin niille, jotka eivät ole aiemmin tutustuneet D&D-maailmaan, eivätkä sääntöihin.

Pelillä on vahvat taustavoimat, sillä Demon Stonen pääsuunnittelijana toimii 25 vuotta pelejä tehnyt Don Daglow. Hänen viimeisimpiin peleihinsä kuuluu mm. Lord of the Rings: The Two Towers. Daglowin lisäksi pelin suunnitteluun osallistuu maineikas kirjailija R. A. Salvatore, joka on kirjoittanut pelin tarinan.

Forgotten Realms: Demon Stone tulee sisältämään tuttuun konsoli RPG -tyyliin kolme valittavaa hahmoa: Rannek (taistelija), Illius (velho), sekä Zhai (varas). Hahmoja voi vaihtaa kesken pelin, jolloin kaksi muuta jää tekoälyn ohjattaviksi, KotOR tyylisesti. Ruutuun vyörytetään tuttuja hahmoja ja paikkoja Forgotten Realms -kirjoista. Mithrilsalissa voi päästä ohjaamaan Salvatoren kuuluisinta hahmoa, Drizzt Do´Urdenia ja hänen kumppaneitansa. Muihin pelissä esiintyviin hahmoihin kuuluu mm. Khelben ”Blackstaff” Arunsun. Tuttuja D&D-maailman vihollisiakin pelistä löytyy, näihin kuuluvat mm. Githyankit, Yan-tit, Slaadit ja lohikäärmeet. Joten pelejä pelanneet ja kirjoja lukeneet tulevat luultavasti tuntemaan itsensä kotoisiksi.

Demon Stonen pelimoottoria on kehitetty jo kuusi vuotta ja siihen on panostettu n. 6 miljoonaa dollaria. Tuloksena on ainakin videoiden mukaan sulava ja näyttävä pelikokemus. Ääninäyttelijöinä toimivat mm. Patrick Stewart (Khelben), Michael Clarke Duncan (Slaadi lordi), sekä iso liuta muita Hollywood-nimiä.

Pelin Euroopan julkaisupäivää ei ole kerrottu.