Games for Windows – LIVE

Kirjoittanut: Livegamers

14.03.2007

Microsoft yhdistää Xbox- ja PC-pelaajat uuden Games for Windows – LIVE -palvelun avulla.
Microsoft julkisti tänään Xbox Live peli- ja viihdepalvelun laajentumisen myös Windows-alustalle. Uusi järjestelmä yhdistää maailman suosituimman konsolipelipalvelun sekä maailman suosituimman pelialustan. Palvelu aloittaa toimintansa 18. toukokuuta 2007, jolloin julkaistaan Windows Vista -versio Xbox-järjestelmällä huippusuositusta Halo 2 -pelistä. Games for Windows – LIVE yhdistää Windows-pelaajat Xbox Live -yhteisöön, jossa on jo kuusi miljoonaa käyttäjää. Seuraava askel on kesäkuussa julkaistava Shadowrun, joka yhdistää ensimmäisen kerran Windows- ja Xbox 360 -pelaajat monen alustan otteluihin yhden verkkopalvelun avulla. Myöhemmin tänä vuonna julkaistava UNO tukee myös monen alustan pelaamista Windows- ja Xbox 360 -järjestelmillä.

Games for Windows – LIVE on merkittävä LIVE-järjestelmän laajennus, jonka jälkeen palvelu kattaa useita pelialustoja. Laajennettu LIVE yhdistää pelaajat yhden pelaajatunnuksen, ystävälistan ja Xbox 360- ja Windows-PC-koneilla tavoiteltavien pelisaavutusten avulla. Games for Windows – LIVE -palvelun avulla pelaajat voivat etsiä ja pelata ystäviensä kanssa palvelua tukevia pelejä verkossa joko Windows-tietokoneella tai Xbox 360 -konsolilla. Koska uusi palvelu toimii yhteistyössä Xbox LIVE -palvelun kanssa, se on saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla, joissa Xbox Live on käytössä tällä hetkellä.

”Ryhdyimme viisi vuotta sitten rakentamaan palvelua, joka nyt asettaa verkkopelaamisen standardin”, totesi Peter Moore, Microsoftin Entertainment and Devices -divisioonan interaktiivisen viihteen varapääjohtaja. ”LIVE-palvelun laajentaminen Games for Windows -puolelle on hyödyllistä kahdesta syystä: toisaalta yhdistämme kaksi peliyhteisöä, joilla on yhteisenä intohimona verkkopelien pelaaminen ja toisaalta parannamme PC-pelaajien verkkopelikokemusta, sillä he ovat pitkään halunneet saumattomia verkkopeli- ja puhekommunikaatioyhteyksiä – kaikki voittavat.”

Xbox Live -palvelun jäsenet saavat käyttöönsä automaattisesti ja ilman erillistä maksua Games for Windows – LIVE -palvelun, jossa on käytössä sama pelaajatunnus ja ystävälista kuin Xbox Livessä. Yhdistetyn järjestelmän käyttömaksu on sama sekä Xbox että Games for Windows -pelien osalta. Lisäksi Games for Windows – LIVE tarjoaa PC-pelaajille Xbox Liven parhaat ominaisuudet, kuten pelien sisäisen puhekommunikaation, peleihin upotetut saavutukset sekä yksinomaan pelikäytössä olevat palvelimet. Sekä Silver- että Gold-tason tilejä koskevat tarjoukset pysyvät voimassa sekä Xbox 360- että Windows PC-pelaajille. Silver-jäsenyyden hankkimiseen ei liity kuluja. Gold-jäsenyys tarjoaa huipputason verkkopelikokemuksen 64,99 euron vuosimaksulla. Nykyiset Xbox Liven Gold-tason jäsenet pääsevät automaattisesti käsiksi Gold-tason ominaisuuksiin Games for Windows – LIVE -peleissä.

Games for Windows – Live Silver -jäsenyyden ominaisuudet:
• Yksi pelaajatunnus
• Julkinen pelaajaprofiili
• Julkinen gamerscore
• Pelisaavutukset yksinpelissä
• Yksityinen teksti- ja puhechatti
• Yhteinen ystävälista ja näkyvyys verkossa
• Vain PC-koneita koskeva moninpeli ja aktiivisten PC-pelien selailu

Games for Windows – Live Gold -jäsenyyden ominaisuudet:
• Kaikki Silver-tason ominaisuudet
• Monen pelaajan peliseuran haku ystävien kesken
• TrueSkill -peliseuran etsintä
• Pelisaavutukset moninpelissä
• Moninpeli PC vs. Xbox 360

Nämä LIVE peli- ja viihdepalvelun ominaisuudet tarjoavat pelaajille mahdollisuuden kommunikoida verkossa sekä pelata järjestelmän tukemia pelejä molemmilla Microsoftin pelialustoilla. Järjestelmän avulla pelaajat ja heidän ystävänsä voivat kohdata uusilla ja jännittävillä tavoilla.

Seuraavat pelit edustavat LIVE-pelipalvelua tukevien tuotteiden ensimmäistä aaltoa:

• Halo 2 – Windows Vista -versio (Microsoft Game Studios). Julkaisupäivä: 18. toukokuuta 2007.
• Shadowrun (Microsoft Game Studios). Julkaisuaika: kesäkuu 2007.
• UNO (Carbonated Games/Mattel Inc.). Julkaisuaika: 2007.

Lähde: Lehdistötiedote