Gates CES-messuilla: Microsoft on alan ykkönen

Kirjoittanut: Livegamers

08.01.2007

Bill Gates vakuutti Consumer Electronic Show -messuilla Las Vegasissa, että Microsoft tulee olemaan konsolisodan voittaja. Microsoftin hallituksen puheenjohtaja kuvasi yhtiön tilannetta ”käänteentekeväksi”. Microsoftin mukaan Sony on nyt takaa-ajajan asemassa.
”Se on täyskäännös viime kertaan nähden,” Gates sanoi ennen lehdistötilaisuutta pidetyssä haastattelussa. ”Viime kerralla yritimme tulla vuoden myöhemmin isolla, romuluisella laatikolla, joka maksoi enemmän ja sisälsi vähemmän pelinimikkeitä. Me yritimme sitä ja se ei ollut kovin hauskaa.”

Gates ja Viihde- ja laitteet yksikön johtaja Robbie Bach kertoivat, että Xbox 360 -konsolia on myyty maailmanlaajuisesti yli 10,4 miljoonaa kappaletta. Myös huhuttu IPTV julkistettiin virallisesti Xbox 360:lle. IPTV toimii periaatteessa samoin kuin kaikille tuttu ”normaali TV”, erona vain se, että ohjelmat tulevat internetin välityksellä.

Yhtiö kuvaili Xbox 360 -konsolia ”olohuoneen suurimmaksi sosiaaliseksi verkostoksi,” jonka Live-palvelulla on yli 5 miljoonaa käyttäjää. Yli vuoden aikana palvelussa on tehty yli 100 miljoonaa latausta, johon lasketaan myös elokuvat ja TV-sarjat.

Robbie Bach antoi hieman esimakua IPTV-palvelusta. Käyttäjät voivat esimerkiksi jutella samaan aikaan ystäviensä kanssa, kun he katsovat urheilua palvelun kautta. He voivat myös pelata samaan aikaan, kun nauhoittavat TV-ohjelmaa palvelun kautta. Yhdysvalloissa Xbox 360:n IPTV julkaistaan vuoden 2007 loppupuolella.

Microsoft näytti myös ensimmäisiä Live Anywhere -pelejä, joiden pelaaminen onnistuu samassa pelissä sekä PC:llä että Xbox 360:lla. Räiskintäpeli Shadowrunin lisäksi näytettiin korttipeli UNO:a.

Huhutusta Xbox 360:n uudesta versiosta ei Microsoft puhunut lainkaan.