GC06: Half-Life 2 -paketti ensi vuonna

Kirjoittanut: Livegamers

24.08.2006

Leipzigin Game Conference -tapahtumassa Valven Doug Lombardi kertoi epäsuorasti, että uuden sukupolven alustojen Half-Life 2 -paketti julkaistaan vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä. Paketti sisältää alkuperäisen Half-Life 2:n, lisäosat Episode 1 ja Episode 2 sekä Team Fortress 2 -moninpelin ja Portal -puzzlepelin. Myös Episode 2:n PC-versio siirtyy ensi vuoden alkuun.
Eurogamer-sivustolle antamassaan haastattelussa Lombardi puhuu pitkällisesti Team Fortress 2:n graafisesta tyylistä ja kertoo yhtiön tavoitelleen alkuperäisten TF-pelien yliampuvaa tyyliä niin ulkoasullisesti kuin pelillisestikin. Hän myös sanoo, että vanhat klassikkopelimuodot (esim. 2fort) varmasti tekevät paluun uusien rinnalle. Lisäksi julkaisun jälkeen on tarkoitus julkaista sähköisesti lisäsisältöä. Pelaajamääräksi Lombardi kertoo 32 pelaajaa, tarkoittaen luultavimmin PC-versiota.

Half-Life 2:lle on kehitteillä Episode 3 -lisäosa, jonka ilmestymisestä konsoleille ei ole tietoa. Lombardi vihjaili, että PC:n Episode 3 voisi sisältää Portalin puzzle-ominaisuuksia jossain muodossa. Lisäksi hän kertoi, että riippuen Portalista saatavasta palautteesta he harkitsevat sen ominaisuuksien lisäämistä myös seuraavien Half-Life -pelien yksin- ja moninpeleihin.

Valve kehittää itse PC- ja Xbox 360 -versioita sekä yhteistyössä EA:n ja muutaman muun kehitysstudion kanssa PS3-versiota.

Episode 2:n PC-version on kerrottu ilmestyvän vuoden 2007 helmikuussa ja konsoliversioiden on kaavailtu ilmestyvän samoihin aikoihin – varmaa julkaisuajankohtaa ei kuitenkaan ole vielä tiedossa. Lombardi olettaa, että kattava Half-Life 2 -paketti tulee maksamaan suunnilleen saman verran kuin yksi normaalihintainen konsolipeli.