Gears of War 2:n nettiongelmat työn alla

Kirjoittanut: Livegamers

18.11.2008

Gears of War 2:n matchmaking on tuottanut monille ongelmia; pelejä ei tahdo löytyä tai niiden hakemiseen menee luvattoman kauan. Epic Games on tiedostanut ongelman ja kertoo tämän korjaamisen olevan prioriteetti numero yksi.
Ongelma on vaikea, sillä haitta muodostuu monesta eri muuttujasta yhden tekijän sijaan. Korjaus ongelmaan on siis tulossa, mutta sillä välin Epic Gamesilta kehotetaan käyttämään muun muassa seuraavia kikkoja pelien löytymiseen:

* jos pelin matchmaking aloittaa haut jatkuvasti uudestaan, voi kyse olla pelaajien lukumäärästä kyseisessä pelilistassa. Tällöin kannattaa koittaa myös muita pelimuotoja.

* Ongelmat ovat usein esiintyneet yhden tai neljän pelaajan partyissä, eli kannattaa kutsua vähintään yksi kaveri mukaan pelaamaan. Pelit löytyvät parhaiten lobbyn ollessa täysi, eli viiden pelaajan voimin. Tällöin ei tarvitse kuluttaa aikaa joukkuekavereiden etsintään.

* Kuten kaikissa verkkopeleissä, ongelmia aiheuttavat joskus modeemien asetukset. Kannattaa varmistaa, että näissä asetuksissa NAT on tilassa ”Open”.

Epiciltä heitettiin myös muutama kiinnostava fakta koskien Gears of War 2:n moninpeliä:

– verkossa on pelattu jo melkein kolme miljoonaa peliä – lukuunottamatta Private-pelejä
– pelaajat ovat lähettäneet gearsofwar.comiin jo melkein miljoona ruutukaappausta
– tähän mennessä suosituin moninpelimuoto on Horde
– suosituin kartta on kaikkien pelimuotojen perusteella River
– tappavin ase on ollut haulikko, jolla on tehty noin 29 prosenttia kaikista tapoista.

Epic Games ja Microsoft tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta moninpelissä ilmenneet ongelmat saadaan ratkottua. Tarkempia tietoja on luvassa myöhemmin.