Godfather 2:sta ensimmäisiä tietoja

Kirjoittanut: Livegamers

07.08.2008

Ensimmäiset tiedot Electronic Artsin Godfather 2:sta ovat tulleet julki. Xbox World 360 -lehti sisältää artikkelin Godfather-pelin jatko-osasta.

Jatko-osan kerrotaan olevan aikaisempaa enemmän hiekkalaatikkopeli, jossa on elementtejä roolipeleistä, strategiapeleistä sekä jopa lautapeleistä. Pelistä on yritetty karsia kaikki GTA-klooniin viittaava. Tapahtumapaikkoina toimii kolme 1960-luvun kaupunkia: Miami, Havana sekä New York. Hahmoja ja hahmoluokkia on pyritty laajentamaan huomattavasti. Näihin uusiin hahmoluokkiin kuuluu raaka, ruhjova tyyppi, räjähdysten ammattilainen, tuhopolttaja, lääkintämies, kassakaapin murtaja sekä insinööri. Jokaisella hahmolla on oma yksilöllinen taustansa sekä yksi 12 erilaisesta persoonallisuudesta.

Mukana on myös aina käsillä oleva Don´s View, josta näkee kulloinkin varallisuutensa sekä mahdollisen kilpailutilanteen. Samaa kautta pystyy myös suunnittelemaan erilaisia rikoksia. Don´s View -moodista pystyy hyppäämään normaaliin katutasoon ja käyttämään muun muassa uudistunutta ampumismekaniikkaa, joka toimii täysin vapaalla ohjauksella.

Lautapelielementin peliin tuovat lisätehtävät, joissa pitää esimerkiksi tuhota vihollisperheen öljynporauslautta ja näin tienata omalle mafiaperheelle vaikkapa panssaroituja ajoneuvoja tai luotiliivejä. Muut tehtävät tarjoavat rahaa vastineeksi onnistuneesta rikoksesta. Summan suuruus riippuu kunkin tehtävän voitosta, josta pelaajalle annetaan tietty prosentuaalinen osa. Peli tarjoaa myös sabotointitehtäviä, joita pääsee pelaamaan Sting-korttien avulla. Sabotoida voi esimerkiksi ravintolan, jonne tuhoamisen yhteydessä jätetään kilpailevan mafian omaisuutta, minkä vuoksi heitä syytetään kyseisestä rikoksesta.

Pelillä olisi erinomaiset mahdollisuudet isoon moninpeliin kaikkine mafiaperheineen, mutta EA ei vielä kerro mitään moninpelistä. Godfather 2:n julkaisuajankohdaksi on lupailtu vuotta 2009.