Haku käynnissä Shadowrunin avoimeen betaan

Kirjoittanut: Livegamers

28.11.2006

Microsoft Game Studios on kertonut, että haku Shadowrunin avoimeen Beta-testaukseen on käynnissä. Testaus koskee ainoastaan Xbox 360 -versiota. Peliä kehittää FASA Studios (mm. MechWarrior, Crimson Skies). Myöhemmin testaus saatetaan laajentaa myös Windows Vistalle.

Betaan voi hakea seuraavasti:
1. Mene osoitteeseen http://connect.microsoft.com.
2. Klikkaa ”Invitations” vasemmassa palkissa.
3. Kirjaudu sisään Live ID -tunnuksellasi.
4. Lue ja hyväksy ”Terms of Use Agreement” ja jatka ohjeiden mukaan eteenpäin.
5. Syötä ”Invitation ID” kenttään. Se on: SHBS-6YMT-YKHC.
6. Klikkaa ”Go.”
7. Täytä ja lähetä kysely. Käytä koodia 105 ”Beta code” -tunnusta pyydettäessä.
8. Jos sinua ei ohjata Shadowrunin Beta-sivulle kyselyn jälkeen, niin klikkaa ”My Participations” -linkkiä vasemmalla ja valitse sivulta Shadowrun.
9. Seuraava vaihe on rekisteröityä Shadowrunin foorumeille sivulta löytyvien ohjeiden perusteella.
10. Odota yhteydenottoa ja lisäohjeita.

Tietoja pelistä:
Shadowrun on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka yhdistelee futuristisia aseita ja ikivanhaa magiaa. Peli yhdistää myös Vista- ja Xbox 360 -pelaajat, jotka voivat pelata samoilla 16 pelaajan servereillä. Peli on suunniteltu vain ja ainoastaan moninpeliksi.

Shadowrunin maailma sijoittuu vuoteen 2012 ja sitä hallitsevat suuret yritykset. Yksi näistä on RNA Global, joka yrittää avata muinaisen ziggurat-pyhäinjäännöksen salaisuudet ja saada hallintaansa sen sisältämät todelliset voimat. RNA:ta vastustaa Lineage-niminen ryhmittymä, joka yrittää suojella zigguratia. Tarinaa edistetään moninpelikamppailuiden lomassa ja pelaajat voivat valita kummalla puolella taistelevat. Perus-pelimuotoina Shadowrunissa ovat Raid, joka pohjimmiltaan on yhden lipun CTF-pelimuoto ja Extraction, joka on klassinen kahden lipun CTF. Lisäpelimuodot eivät ole FASA:n mukaan poissuljettuja.

Pelissä on myös eri rotuja, joilla on eri ominaisuuksia. Haltioilla on paljon Essence-taikavoimaa ja pystyvät täten käyttämään taikoja nopeammin ja useammin. Haltiat parantuvat myös muita rotuja nopeammin – haltioita kuvaillaan joustaviksi hyökkäyshahmoiksi. Kääpiöillä on myös reilusti taikuutta, mutta sitä hyödyntääkseen heidän pitää imeä taikuus muista hahmoista. Peikot ovat fyysisiä ja vahvoja hahmoja, joiden ruumiit kestävät paljon rasitusta. Ihmiset taas ovat sekoitus fyysisten ja Essence-voimien väliltä.

Pelissä on myös kevyttä hahmonkehitystä, mutta alkuperäisen Pen & Paper Shadowrunin laajaan roolipelaamiseen ei ole pyritty. Pelaaja pystyy parantelemaan hahmoaan taidoilla, taioilla ja aseilla taisteluiden välissä ja hahmo säilyttää kaikki muutokset taistelusta toiseen. Vain aseet katoavat, jos pelaaja kuolee.

Taikuutta käytetään laajalti moninpelissä. Pelaajat voivat esimerkiksi teleportata itsensä lyhyitä matkoja, parantaa tiimikavereita ja jopa herättää tiimikavereita henkiin, jos näitä ei ole lopetettu. Tiimikavereiden henkiinherättämisessäkin on omat erikoisuutensa. Nimittäin henkiin herätetyt ja herättänyt pelaajat ovat loppupelin ”sidottuna” toisiinsa. Jos herättäjä kuolee, kuolevat pian myös herätetyt pelaajat.

Shadowrunin beta alkaa vaiheittain tammikuun aikana pienellä pelaajamäärällä ja vähitellen siihen lisätään uusia testaajia. Pelin ilmestymispäivämäärä ei ole selvillä, mutta vuoden 2007 loppu vaikuttaa todennäköiseltä.

Päivitys: Eurooppalaisten pelaajien harmiksi FASA on kertonut, että beta on avoinna vain yhdysvaltalaisille pelaajille tällä hetkellä.