Halo 4 pelaajien käsiin viikkoja etuajassa

Kirjoittanut: Livegamers

15.10.2012

Useat lähteet pelimediassa kertovat, että Microsoftin loppuvuoden kovin julkaisu, Halo 4, on vuotanut kuluttajille ennenaikaisesti. Usealla eri profiileilla on nähty pelaavan peliä. Lisäksi Youtubeen on ilmestynyt iso kasa videoita, joilla peliä pelataan.

Vuoto tuli julki viime viikon lopulla, jolloin pelin kopioiden huomattiin olevan liikkeellä noin kuukausi ennen pelin julkaisua. Pelistä on ladattu kattava määrä kuvia ja videoita monille eri nettisivuille. Lisäksi pelin loppukin on huhujen mukaan julkaistu. Myös pelin laittomasta kopioinnista ja myynnistä on huhuiltu. Vielä ei tiedetä sitä, onko peliä myyty jossain etukäteen vai ovatko pelin arvostelukappaleet joutuneet vääriin käsiin. Microsoft on ilmoittanut tutkivansa vuotoa:

”Olemme tietoisia pelin materiaalin vuotamisesta ja tutkimme asiaa parhaillaan turvallisuustiimimme sekä lakiviranomaisten kanssa kartoittaaksemme tilanteen”.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Halo-pelisarjan julkaisu vuotaa piraateille viikkoja ennen julkaisua. Saman kohtalon kokivat aikoinaan Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST sekä Halo: Reach.

343 Indrustiesin Frank O´Connor ei ole yllättynyt Halo 4 -vuodoista. ”On väkeä, jotka ovat ladanneet videoita koko pelistä Youtubeen,” O´Connor kertoi Polygonille. ”Microsoft hoitaa asiaa yksi kerrallaan. Se vaan vie oman aikansa”, hän jatkoi.

Halo 4 julkaistaan 6. marraskuuta 2012. Muista varoa juonipaljastuksia. Fanien kannattaa olla erityisen varovaisia muun muassa Youtubessa surffaillessaan mahdollisten spoilereiden varalta.