Halo 5 ilmestyy huomenna – tässä kaikki mitä tiedämme siitä

Kirjoittanut: Livegamers

26.10.2015

Master Chiefin saagan viidettä osaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Livegamers uutisoi ensi kerran Halo 5:stä jo kesäkuussa 2013. Tällöin pelistä ei julkaistu muuta tietoa kuin mystinen kahden minuutin traileri. Samalla 343 Industries lupasi, että Halo 5 julkaistaisiin vuoden 2014 alussa vain Xbox Onelle.
Master Chiefin äänenä tunnettu Steve Downes kuitenkin ilmoitti uutisen, ettei peliä kannattanut odottaa vielä vuonna 2014.

Vuoden 2014 kesäkuussa uutisoimme, että Halo 5: Guardiansia betatestailtiin viime joulukuussa.

Viime vuoden lokakuussa alkoi kohina Halo 5:n päähenkilöstä, kun paljastui. että Halo: Nightfall -videosarjan päähenkilö Agent Locke olisi pelattavana hahmona viidennen Halon kampanjassa.

Tämän vuoden maaliskuussa kuulimme pelistudion vastaavan johtajan, Josh Holmesin suusta, että kaikki Halo 5:n moninpelit pelattaisiin dedikoiduilla servereillä ja näin pyrittäisiin siihen, ettei Master Chief Collectionin kaltaisia, moninpelin julkaisuyskähtelyjä tulisi.

Maaliskuun lopulla se iso uutinen sitten tuli: Julkaisupäivä olisi 27.10.2015. Samalla Microsoft julkaisi hienon trailerin, jossa nähdään vilaus tulevan tarinan dualismista.

Tämän vuoden E3-messuilla 343 Industries paljasti, että Halo 5:ssä tulee olemaan mikromaksuja. Kesäkuun lopulla studio yritti selitellä ajatuksia mikromaksujensa takana.

Elokuussa 343 Industries esitteli Halo 5:n moninpeliä isosti ja houkutteli ammattipelureita lanseeraamalla Halo World Championship -turnauksen, jossa voittajille on tarjolla messevä summa rahaa.

Syyskuun alussa saimme tietää, että Halo-pelien perinteinen veto-järjestelmä jää historiaan ja tilalle tulee rotaatiojärjestelmä, joka varmistanee kaikkien karttojen tasaisen peluuttamisen.

Syyskuun loppupuolella saimmekin sitten makustella Halo 5:ttä ZaoCin kolmiosaisen ennakkosarjan voimin. Ensiksi hän kertoi meille kampanjasta, sitten fiiliksiään Arena-moninpelistä ja lopulta Halo 5:n suurimmasta uutuudesta, Warzone-moninpelimuodosta.

Syys-lokakuun taitteessa Microsoft julkaisi kaksi mainosta, joista ensimmäinen jätti fanit siihen käsitykseen, että Halo 5:ssa Master Chief kaatuisi taistelussa. Viikkoa myöhemmin totuus paljastui, eikä Master Chiefin kohtalo ollutkaan sinetöity. Samalla Agent Locken rooli Master Chiefin jahtaajana paljastui.

Tiedämme myös, ettei rakastettu Forge-pelimuoto ehdi julkaisupäiväksi valmiiksi, vaan se on tulossa vasta joulukuussa.

Peli valmistui 9.10.2015 ja samalla 343 Industries julkaisi massiivisen infograafin, joka pullistelee tietoa Halo 5: Guardiansista.

Pari viikkoa sitten saimme tietää, että pelissä voisi ostaa eri aseita ja varusteita oikealla rahalla ja mikromaksut liikkuvat parin dollarin suuruusluokassa. Studio kuitenkin muistuttaa, että kaikki sisältö on avattavissa pelaamalla.

Kerroimme 15.10. peliin tulevista saavutuksista. Helpoin saavutus lienee Benchwarmer, jonka saa kun katsoo yhden moninpelimatsin Spectate-moodissa.

Viimeisin infomme on se, että kovalevyltä kannattaa siivota lähes 10 gigaa tilaa, sillä Halo 5: Guardians haukkaa tämän verran julkaisupäivän päivityksellään.

Odotammekin jännityksellä, kuinka Halonhakkuu lähtee käyntiin ja selvitäänkö tällä kertaa ilman moninpelien yskähtelyjä. Nähdään moninpelimätöissä!