Halo Anniversary ei korjaa Halo CE:n puutteita

Kirjoittanut: Livegamers

15.06.2011

Halo Anniversarya kehittävä 343 Industries aikoi alun perin korjata alkuperäisen Halo: Combat Evolved -pelin puutteita uudelleenlämmittelyynsä, mutta ideasta luovuttiin.
Vastaavan tuottajan Dan Ayoubin mukaan Halo Anniversarysta päätettiin tehdä alkuperäiselle uskollinen – pikkuvikoineen päivineen.

Kun Ayoubilta kysyttiin fanien odotusten asettamista paineista, Ayoub vastasi seuraavasti:

– Meillä on käsillämme haastava tehtävä. Halo: Combat Evolvedin pelattavuus on yhä korkeaa tasoa. Peli pärjää edelleen vertailussa mitä tahansa nykyajan räiskintää vastaan. Lisäksi peli aloitti ja inspiroi kokonaan uuden räiskintäpelien sukupolven. Meillä oli alun perin todella äänekästä väittelyä ja keskustelua pelin parantamisesta, sillä onhan houkuttelevaa leikitellä ajatuksella, että pystyisimme hiomaan peliä entisestään. Pian kuitenkin ymmärsimme, että olemme alun perinkin halunneet luoda pelin uudestaan juuri sellaisena kuin se olikin. Vikoineen kaikkineen.

Ayoub jatkoi:

– Me toden totta tahdoimme kunnioittaa alkuperäistä pelattavuutta. Aiomme kuitenkin antaa pelaajille tiettyjä työkaluja, jotta he voivat pelata peliä hieman eri tavoin, jos he niin haluavat. Uudella ja modernilla tekniikalla voimme tehdä toki muutakin pientä, kuten hyötykäyttää kehittynyttä valaistustekniikkaa helpottaaksemme navigointia paikoissa, joissa pelaajilla oli ennen tapana eksyä.

Pelaajat pystyvät vaihtelemaan parannellun ja alkuperäisen graafisen ulkoasun välillä milloin tahansa pelin aikana.

– Pelattavuusnäkökulmasta meillä ei ollut niinkään hinkua tehdä muutoksia, koska kaikki toimistollamme ovat olleet alusta asti yhtä mieltä siitä, että Halo: Combat Evolvedin pelattavuus oli niin täydellinen ja legendaarinen, ettemme millään haluaisi kajota siihen, Ayoub lopetti.