Halo-elokuvaprojekti etenee *Päivitetty*

Kirjoittanut: Livegamers

31.10.2006

Viimeaikaisista ongelmista huolimatta Microsoft on yhä tuomassa Halo-elokuvaa valkokankaille. Aikaisemmin projektin kanssa työskennelleet Fox ja Universal sanoivat molemmat sopimuksensa irti jonkin aikaa sitten. Uutisoimme asiasta 20.10.
Yhdysvaltalaisen viihteen erikoislehden Varietyn saamien tietojen mukaan Microsoft yrittää tällä hetkellä neuvotella elokuvan julkaisusta Paramount– ja Warner Bros-studioiden kanssa. Elokuvajätti Columbia Tristaria ei pidetä varteenotettavana vaihtoehtona, sillä se on Sonyn omistama. Disneyn elokuvastudiot puolestaan eivät käy, sillä Disneyn Pixarin leivissä toimii Steve Jobs, Microsoftin kanssa kilpailevan Applen toinen perustaja. Paramount ja Warner Bros eivät tiettävästi ole vielä kertoneet virallista kantaansa elokuvaa kohtaan.

Jos halukasta yhteistyökumppania elokuvastudioiden joukosta ei löydy, niin elokuva-alan ammattilaisten mukaan Microsoft voisi helposti rahoittaa elokuvan teon ja levityksen itse. Tätä pidetään riskialttiina vaihtoehtona, joskin elokuvan menestyessä olisivat voitot myös suuret.

Tuotannollisista kysymyksistä huolimatta elokuvan teko etenee yhä kovaa vauhtia. ”28 päivää myöhemmin”-elokuvan käsikirjoittaja Alex Garlandin käsikirjoitus on kirjoitutettu jo uudelleen D.B Weissillä ja saa vielä toisen uudelleenkirjoituksen Josh Olsenilta (mm. A History of Violence).

Päivitys: WingNut Interactive on kertonut, että elokuvan tekoa on lykätty, poiketen Varietyn tiedoista. Lykkäys on tehty yhteisymmärryksessä Microsoftin, Peter Jacksonin ja Fran Walshin kanssa. Toivoa elokuvan näkemisestä ei siis kannata menettää, mutta sen tulo valkokankaille lykkääntyy varmasti.