HD DVD käyttää X360:n tehoreservit

Kirjoittanut: Livegamers

08.11.2006

Kohta myyntiin tuleva Xbox 360 -lisälaite, erillinen HD DVD -levyasema käyttää toimiakseen melkein kaikki Xbox 360:n tehoreservit.
Microsoft on tehnyt itse kaiken ohjelmallisen työn mahdollistaakseen HD DVD -elokuvien toiston Xbox 360 -pelikonsolilla. Tämä massiiviseksikin luonnehdittu Microsoftin oma koodaustyö on mahdollistanut myös tulevan HD DVD -levyaseman edullisen vähittäismyyntihinnan, 199.99 dollaria. HD DVD -formaatin muuttaminen X360:lle sopivaan muotoon on vaatinut jopa yli 4,7 miljoonaa riviä ohjelmakoodia, monien yhteistyökumppaneiden resursseja ja miljoonia dollareita.

Standardit HD DVD -koodekit ovat olleet valmiina jo monia vuosia tutulle X86-prosessoriarkkitehtuurille, mutta X360:n PowerPC-prosessorille niitä ei ole ollut, joten HD DVD -kehitystiimi on joutunut koodaamaan kaiken ja kaikki HD DVD -formaatin vaatimat koodekit alusta lähtien uudestaan. Tästä johtuen ohjelmakoodia on tullut niinkin paljon kuin tuo edellä mainittu 4,7 miljoonaa riviä.

Onneksi X360-pelikonsolin tehoreserviin oli varattu jo suunnitteluvaiheessa ”pelivaraa”, joka on mahdollistanut tämäntasoisen työn, tosin tämä kohta kuluttajille tuleva Xbox 360 HD DVD -elokuvatoisto tulee ”imemään” konsolista melkeinpä kaikki ”mehut”. Nyt jo myynnissä olevat X360-pelit ovat käyttäneet X360:n resursseista vain pienen osan.

Xbox 360 HD DVD -sovelluksen/koodekkien lisäksi kohta myyntiin tuleva Gears of Wars on ensimmäinen peli, joka todella käyttää X360:n kaikkia tehoja hyödykseen.

Xbox-tiimin blogi.