Huhu: Microsoft ostamassa Silent Hillsin Xbox Onelle *Päivitetty*

Kirjoittanut: Livegamers

30.05.2015

Päivitys 30.5. klo 21.15: Xbox-pomo Phil Spencer on ehtinyt kiistämään huhun paikkansapitävyyden. Spencerin mukaan he eivät tahdo ”johtaa ketään harhaan” ja haluavat täten kumota huhun. Jäämme odottamaan E3-messuja.
Kiitos käyttäjälle Maito päivityksestä foorumilla.

Alkuperäinen uutinen:
Todella vahvasti spekulaatiopohjainen, mutta sitäkin mielenkiintoisempi huhu on, että Microsoft olisi kaappaamassa Konamin aiemmin PlayStation 4:ltä peruutettua Silent Hills -peliä Xbox One -yksinoikeudeksi.

Muun muassa IGN:n että Segment Next -julkaisun lainaama lähde kertoo, että Silent Hills -peli on jo noin 80 prosenttisesti valmis ja Microsoft olisi valmis pulittamaan jopa ”miljardeja dollareita” pelisarjan oikeuksista. Mikäli se tässä onnistuu, tulee se julkistamaan tiedon yksinoikeudellisuudesta parin viikon päästä E3-messuilla. Pelin julkaisu koittaisi ensi vuoden maaliskuussa. Sama lähde kertoo, että pelattavan teaserin, P.T.:n, vetäminen jakelusta olisi ”hyvän tahdon ele” Microsoftin suuntaan.

Myös Livegamers haluaa omalta osaltaan korostaa, että tietoihin kannattaa suhtautua tietyllä varovaisuudella. Yhtä kaikki, mielenkiintoinen huhu ja Microsoft on aiemminkin maksanut suuria summia erilaisissa yhteyksissä. Huhulle kuitenkin antaa pientä lisäarvoa se, että lähteen tiedetään kertoneen ilman Kinect-sensoria julkaistavasta Xbox Onesta ennen virallista tietoa. Tuolloin Microsoft kiisti lähteen tiedot, mutta julkisti samanlaisen paketin lähteen jo aiemmin kertomana ajankohtana.