IGN Hands-On: World Soccer Winning Eleven 8

Kirjoittanut: Livegamers

30.07.2004

IGN yhteistyössä Pelaaja-lehden kanssa pääsi kokeilemaan Japanissa pian ilmestyvää WE8-jalkapallopeliä. Peli julkaistaan Euroopassa nimellä Pro Evolution Soccer 4 myöhemmin tänä vuonna.
Thomas Puhan kirjoittamasta artikkelista selviää, että peli on kokenut graafisia parannuksia ja pelisysteemiä on hiottu.

Pelaajat näyttävät aidoilta esikuviltaan ja pieniinkin yksityiskohtiin on panostettu – muun muassa Christiano Ronaldon korvista löytyy pienet valkoiset teipit kuten oikeastikin. Peliasut likaantuvat pelin edetessä ja tuomari näkyy kentällä pelin aikana. Pallo voi pelitilanteessa myös vahingossa osua tuomariin, vaikuttaen täten peliin.

Hahmoanimaatioita pelistä löytyy runsaasti ja ne tuovat peliin huomattavasti lisää eloa. Pelaajien harhautukset ja liikkuminen on tehty yksilöllisesti. Esimerkiksi Ronaldo, Zidane ja Beckham käsittelevät palloa pelin aikana ja erikoistilanteissa aidonnäköisesti. Realistisuutta lisää myös pelaajien fyysiset erot, jotka näkee selvästi. Hitaat pelaajat eivät yksinkertaisesti pärjää nopeudessa ja isokokoisilta puolustajilta on turha odottaa ”pelemäisiä” harhautuksia.

Vanhojen versioiden pieniä puutteita on korjattu ja pelisysteemi saa kehuja. Pelin nopeutta on myös hidastettu hieman realistisuuden takia sekä pallon fysiikkamallinnusta on viilattu. Syöttämistä on paranneltu ja pelaaja pystyy vaikuttamaan syöttösuuntaan monipuolisemmin. Puskeminen on myös saanut kasvojenkohotuksen ja näyttää aidolta sekä toimii paremmin kuin edeltävissä versioissa. Rajaheitoissa pelaajalla on enemmän vaihtoehtoja.

Vapaapotkukuvioita on lisätty peliin, joka on erittäin tervetullut uudistus. Pelaaja pystyy esimerkiksi kutsumaan toisen pelaajan auttamaan/hämäämään ennen potkua, jonka takia pelitilanteet voivat olla hyvinkin erilaisia.