Indiestudio tuo tubettajalle nimikkopelin

Kirjoittanut: Livegamers

26.04.2015

Suomalainen indie-pelinkehittäjätiimi Panic Art Studios on ilmoittanut julkaisevansa ainakin tietyissä piireissä odotetun NES-Retku – The Game:n vuoden 2016 aikana. PAS on tullut maailmanlaajuisestikin tunnetuksi ensimmäisen pelinsä, Hero Siegen, kautta. Hero Siege on tehty kunnioittaen ”vanhoja aikoja”, jolloin pikselitaide oli kova juttu. Se on simppeli hack’n’slash-peli roguelike-elementeillä, jossa on tarkoituksena selvitä vihollisaalloista erilaisten esineiden ja kokemuksen avulla. Kuten sanottua, pelin grafiikat on tehty pikselitaiteella, jossa siis ei yritetä luoda mahdollisimman sulavaa reunaa jokaiseen maailman kappaleeseen, vaan särmät ovatkin tavoitteena pikseleiden avulla.
NES-Retku-peli ei putoa tämän osalta kauas puusta. Visuaalinen palaute pelaajille muodostuu edelleenkin pikseleitä kauniisti yhdistellen. Pelinkehittäjät eivät pyri luomaan mitään eeppisen suurta ja innovatiivista, vaan kunnioittamaan niitä hyväksi todettuja vanhoja pelielementtejä. Kyseessä onkin oldschool-tasoloikka, joka perustuu kehittäjien hyviin lapsuudenmuistoihin videopelien aikana niiden kultaisella aikakaudella. PAS:in graafikko a.k.a pikselitaiteilija Elias Viglionen kertomaa:

Peli tulee olemaan yhdistelmä Crash Bandicootia, Donkey Kong Countrya ja Super Mariota. Halutaan tehdä mahdollisimman hyvin animoitu ja elävä maailma pelille, mutta samalla pitää idea suht simppelinä niin, että peli olisi suhteellisen putkijuoksu, jossa on tarinaa ja huonoa huumoria hienoine cutscene-kuvineen.

Peli on tehty tribuuttina suomalaiselle YouTube-legendalle NES-Retkulle. Retku (oikealta nimeltään Petri Himmeä) on tunnettu pelivideoista, jotka painottuvat täysin vanhoille konsoleille, esim. NES:lle, joka on pääteltävissä kanavan nimestäkin. Retkun lempipeli on jo kulttipeliksi noussut Ducktales, joka näkyy myös Retku-pelissä itsessään.

Pelissä tulee olemaan viisi aluetta, joissa kaikissa on neljä kenttää ja pomotappelu, eli yhteensä 25 tasoa. Crash Bandicootin tavoin tasoissa voi suorittaa lisähaasteita, eli pelin voi suorittaa joko hutiloiden tai sitten sillä kuuluisalla 100 % -merkillä, jonka jälkeen pelaaja tietää tehneensäkin jotain. Tasoloikan lisäksi pelissä tulee olemaan kevyttä puzzle- ja miettimiselementtiä, joissa sovelletaan swappaamista eli hahmonvaihtoa Retkun ja hänen maskottinsa Fläsän välillä. Retkulla on parempi liikkuvuus ja hän hyppää korkeammalle, kun taas Fläsä voi ampua zapperilla ja mahtuu pienistä koloista. Fläsä tulee todennäköisesti muistuttamaan monia pelikonkareita jo kertaalleen mainitusta legendaarisesta Ducktalesista, sillä hänellä on ominaisuus pomppia piikkien yli zapperillaan. Tämä on siis viittaus Ducktalesin Roope Ankan ”pogo jumppiin”, jossa Roope pomppi kävelykepillään ympäri kenttää.

Panic Art Studios koostuu kolmesta pelinkehittäjästä, muusikosta ja serverivastaavasta: Elias Viglione grafiikkona/ohjelmoijana, Jussi Kukkonen ohjelmoijana, Aapeli Kutila graafikkona ja Roland La Goy Yhdysvalloista musiikin säveltäjänä. Serverivastaavana toimii Esko Salonen. Studion kotisivut löydät täältä. Heidän Twitter -tilinsä löytyy puolestaan täältä, ja YouTube-kanava täältä.

NES-Retku – The Game julkaistaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle Steamissa. Myös PS Vita -versio on mahdollinen, kehittäjät miettivät vielä tätä mahdollisuutta toimivuuden kannalta.

Lähde: Elias Viglione/Panic Art Studios