Investointiyritys: Xbox 360 voittaa konsolisodan

Kirjoittanut: Livegamers

04.11.2005

Yhdysvaltalaisen investointiyritys Merrill Lynchin mukaan on luultavaa, että Xbox 360 voittaa konsolisodan.
Yritys pohjaa väitteensä konsoleiden mahdollisesti erittäin suureen hintaeroon, jonka ansiosta seuraavan vuoden loppuun mennessä X360 voisi maksaa puolet siitä mitä PlayStation 3.

Pohjautuen siihen mitä osia nämä kaksi konsolia sisältävät, Merrill Lynch sanoi, että ”PS3 ei tule olemaan merkittävästi kalliimpi ainoastaan julkaisunsa aikaan, vaan se tulee olemaan kalliimpi useiden vuosien ajan.”

Yrityksen mukaan suurin menoerä Sonylle on konsolin Cell-prosessori. Kova tuotekehittely ja kallis tuotanto voisivat aiheuttaa sen, että siru maksaisi aluksi kappaleelta 160 dollaria, verraten X360:n käyttämään PowerPC-siruun, joka maksaa 100 dollaria. Myös PS3:een kaavailtu Blu Ray -asema tuottaa ongelmia, sillä se lisää hintaa 75 dollarilla. X360 sisältää DVD-aseman.

Tällä ei välttämättä olisi yhtiön mukaan muuten merkitystä, mutta Sonyn taloudellinen tilanne on Microsoftiin nähden heikko.

Merrill Lynchin mukaan X360 voisi myydä alhaisen hintansa ansiosta jopa yli 10 miljoonaa konsolia vuoden 2006 loppuun mennessä.

Sony tai Microsoft eivät ole kommentoineet väitteitä.