Jarnon uutena ammattina on pelaaminen

Kirjoittanut: Livegamers

19.02.2007

Jarno ”Killi” Kallunki on nimitetty Gaming Specialistiksi Suomen Microsoftilla. Suomen ainoan virallisen peliasiantuntijan tehtävänä on seurata ja raportoida digitaalisen viihteen ilmiöistä videopelaajien näkökulmasta, sekä kommentoida ja tuoda julkisuuteen pelimaailman ilmiöitä oman bloginsa kautta. Jarno on yksi juuri valituista neljästä pohjoismaisesta Gaming Specialistista.
Viime vuoden syksyllä yhtiö päätti palkata pelaamisen asiantuntijan, suoraan kohderyhmästä. Microsoft halusi joukkoonsa henkilön, joka osaa kertoa heille mikä pelaamisessa on hauskaa, mitkä elementit peleissä viehättävät ja miten ja mihin suuntaan pelejä voisi edelleen kehittää. Rekrytointi tehtiin myös Ruotsissa, Norjassa sekä Tanskassa. Pohjoismaiset Gaming Specialistit pitävät tiiviisti yhteyttä toisiinsa ja vaihtavat keskenään näkemyksiä pelialasta. Yhtiön tarkoituksena on luoda neljän ihmisen raportoinnin pohjalta parempi kuva nykyaikaisesta Pohjoismaisesta videopeliharrastajasta. Gaming Specialistit kertovat heille mikä pelaamisessa on hauskaa, mitkä elementit peleissä viehättävät ja miten ja mihin suuntaan pelejä voisi edelleen kehittää. Samalla halutaan etsiä ja tunnistaa muita digitaalisen elämäntavan ilmiöitä ja tarkastella niitä videopelaajan näkökulmasta.

Marraskuun 2006 DigiExpo-messuilla aloitettu rekrytointi, ohjasi yli 60 000 kiinnostunutta silmäparia työpaikkailmoitukseen Manpowerin sivuille. Rekrytointiprosessissa oli lopulta mukana noin 300 hakijaa. Jarno Kallunki erottui joukosta erityisesti yhteisöosaamisellaan ja nettipelaamisen kokemuksensa ansiosta.

”Jarnon kovan luokan pelaajakokemus on erinomainen lisä tiimiimme. Me Suomen Microsoftilla teemme täyttä päivää saadaksemme pelit markkinoille ja kertoaksemme tuotteistamme mahdollisimman monelle. Tarvitsimme henkilön joka keskittyy ja syventyy pelaamisen maailmaan. Pelaaminen on tärkeä osa Jarnon tehtäväkuvaa. Lisäksi saamme hänen kauttaan suoran kanavan kohderyhmäämme ja näkemystä pelaamisesta osana digitaalista elämäntapaa” kertoo Microsoftin koti- ja viihdeyksikön johtaja Jari Keskitalo.

”Xbox-maailmassa olen ollut kotonani jo ensimmäisen konsolin julkaisusta lähtien. Olen edelleen aktiivijäsenenä ja ylläpitäjänä Livegamers-verkkopeliyhteisössä, joka yhdistää Xbox-, Xbox 360- ja PC-pelaajia erilaisten turnausten, liigojen ja keskustelujen kautta, myös yhteisön ulkopuolella. On ollut hienoa seurata Xbox Live -maailman yhteisöllisyyden kasvua ja pelaamisen murrosta pienen porukan huvista valtaväestön viihteeksi.” Jarno kertoo.

Xbox Live -maailmasta ja Livegamers-yhteisöstä Jarnon löytää tunnuksella Killi.

Suomen Gaming Specialist Jarno Kallunki kirjoittaa blogiaan huomisesta lähtien osoitteessa: killi-finland.spaces.live.com

Lähde: Lehdistötiedote